Haberler

Uşak'ta Binlerce Kişi Savcı Kiraz İçin Yürüdü

Uşak’ta, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısı sonrası şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için yürüyüş yapıldı ve akabinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Uşak'ta, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı sonrası şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için yürüyüş yapıldı ve akabinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Uşak Kardeşlik ve Dayanışma Platformu'nun organizasyonunda gerçekleştirilen etkinlik, Uşak Belediyesi önünden yürüyüşle başladı. Ellerinden Türk bayraklarıyla yürüyen grup adına Tiritoğlu Parkı'nda bir basın açıklaması yapıldı. Platform adına açıklama yapan İsmet Çambel, "Bu millet, kendi değerlerine ve hukuka saygılı savcısının emanetine sahip çıkacaktır. Allah'ın rahmeti şehidimizin, laneti katillerinin üzerine olsun" dedi.

TÜRK BAYRAKLARIYLA YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Uşak Kardeşlik ve Dayanışma Platformu'nun organize ettiği ve AK Parti Uşak İl ve İlçe Teşkilatları'nın da desteklediği yürüyüş, Uşak Belediyesi önünde başladı. Önceki gün terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcıları'ndan Mehmet Selim Kiraz için İsmetpaşa Caddesi üzerinde bayraklarla yürüyüş yapıldı. Terör karşıtı sloganların atıldığı yürüyüş, Tiritoğlu Parkı'nda basın açıklamasıyla devam etti. Uşak Kardeşlik ve Dayanışma Platformu adına basın açıklamasını İsmet Çambel yaptı. İsmet Çambel, saldırıya gerekçe gösterilen Berkin Elvan davasının bahane edildiğini belirtti. "Berkin Evlan bu kanlı ellerce ömrünün baharında kullanılmış, eline taş verilerek sokağa sürülmüş, öldükten sonra da yine aynı kanlı eller ülkenin huzuruna kastetmiştir" diyen İsmet Çambel, şöyle devam etti: "Bu hainliği yapanlar, ölü bedeni kullanmayı sürdürmüşlerdir. Ülkemizde yıllardır süren Kürt-Türk kavgasının sonlandırılması için çok ciddi adımlar atılmıştır. Fakat buradan kendilerine ekmek çıkaramayacağını düşünen küresel güçler, bir Alevi-Sünni çatışmasını çıkarabilir miyiz düşüncesine bürünmüştür. İslam coğrafyasındaki Şii-Sünni kavgasının bir fitilini de Türkiye'de ateşleyebilir miyiz düşüncesiyle maşalarını sahaya sürmüşlerdir. Türkiye'deki terör örgütleri, şimdiye kadar hep batılı gizli örgütler tarafından beslenmişlerdir. Tarihten ibret aldığımız bu vesile ile yeryüzünün zalimlerine ve maşalarına küresel emperyalistlere, vakarlı duruşumuzu sürdüreceğimizi bildirmek istiyoruz. Onların oyunlarına asla gelmeyeceğiz".

ŞEHİT SAVCININ GIYABINDA CENAZE NAMAZI KILINDI

Basın açıklamasının ardından, terör saldırısı sonucu şehit düşen Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın ruhu için gıyabında cenaze namazı kılındı. Uşak Valisi Seddar Yavuz'un da yer aldığı cenaze namazında; AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, Memur Sen Uşak Şube Başkanı Emin Acar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazının ardından tüm şehitlerin ruhuna dua edildi. Grup etkinliğin ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Selim Kiraz Ak Parti İstanbul Yerel Haberler

title