Haberler

Uşak'ta 19 Mayıs Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Uşak'ta da coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Uşak'ta da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar bu yıl ilk defa stadyum yerine kent meydanında yapıldı ve sağanak yağmur nedeniyle öğrenciler gösterilerini spor salonunda yapmak zorunda kaldı.

Törenler, sabah saatlerinde Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Genlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün çelenk koyması, saygı duruşu ve Türk bayrağının göndere çekilmesiyle başladı.

Çelenk sunumunun ardından törenler saat 10.00'de yine kent meydanında devam etti. Törene; Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkan Vekili Mustafa Gündüz, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Uşak Milletvekilleri Dilek Akagün Yılmaz, İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, daire müdürleri öğrenciler katıldı. İlk defa stadyum yerine kent meydanında yapılan kutlamalara halk ilgi göstermedi. Olumsuz hava koşulları da kutlamalara ilginin az olmasında etkili oldu. Kutlamalar, Atatürk'ün gençliğe hitabesi, şiirler ve günün önemini anlatan konuşmalarla başladı. Ardından şiir, kompozisyon ve resim dallarındaki yarışmalarda dereceye girenlerle Milli Takımlar düzeyinde kenti temsil eden sporculara ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Kabay, konuşmasında "Bugün Türk milletinin yeniden doğuşunun ifadesidir. 19 Mayıs ; askeri zaferlerin, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda büyük ve modern bir Türkiye'nin temellerinin atıldığı gün olarak zihinlerde yer tutmaktadır" dedi.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, doğum günü olarak gördüğü bu önemli günü gençlere emanet ettiğini ifade eden Mehmet Kabay, "Türk Gençliğine terk edip bıraktığımız vicdani emanet, yalnız ve daimi galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız. " sözüyle gençliğe olan güvenini, "Bütün ümidim gençliktir" sözüyle gençlerden beklentilerini dile getirmiştir. Gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Çünkü ülkemizin aydınlık geleceği gençlerimizin omuzlarında yükselecektir. Bu duygularla 19 Mayıs'ın 93. yıl dönümü ve Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin yöresel halk oyunları gösterileri başladı. Mehteran gösterileri sırasında yağmur başlayınca törenlere ara verildi ve öğrencilerin gösterilerini Atatürk Spor Salonu'nda devam edecekleri bildirildi. Yaklaşık 20 dakikalık aranın ardından öğrenciler gösterilerini Atatürk Spor Salonu'nda devam ettiler. Vali Özdemir Çakacak gösterilerin ardından öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Özdemir Çakacak 19 Mayıs Uşak Yerel Haberler

title