Haberler

Uşak'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 85. Yıldönümü

Uşak'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 85. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı. Sabah Saatlerinde Uşak Valiliği Önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda Gerçekleştirilen Tören Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde Uşak Valiliği önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen tören renkli görüntülere sahne oldu.

Askeri mehteran bölüğü gösterisi ile savaş uçaklarının alçak uçuşu vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Törene Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ruhi Candan, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Uşak Milletvekilleri Osman Coşkunoğlu, ve Nuri Uslu Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman ile daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Apaydın, törende yaptığı konuşmada, karakteri bağımsızlık ve özgürlük olan Türk milletinin hiçbir dönemde esaret altında kalmadığını, canıyla kanıyla ne pahasına olursa olsun bağımsızlığına kastedenlere gerekli dersi verdiğini söyleyerek, "Milletimizi yüzyıllar boyu asimile olmadan ayakta tutan, bağımsızlık tutkusu ve vatanseverliğidir. Bugün bu güzel vatanda yaşamamıza imkan sağlayan Ulu Önder Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu mücadelede şehit düşmüş ecdadımızı yeniden rahmetle anıyoruz. Onların bıraktığı emaneti en iyi şekilde koruyarak ve hedeflerinin her zaman ileri olan bir toplum olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Tören, Milis kuvvetlerini teslim alan atlı süvarilerin kara çarşaf içerisindeki Türk kadınını kurtarmasını anlatan bir gösteriyle devam etti. Vali Kavas ile İl Jandarma Alay Komutanı Candan, temsili olarak düşman milislerini teslim alan atlı süvarilere çiçek verdi. Ardından temsili olarak Türk askeri, Kurtuluş Savaşı'na katılarak cephedeki yaralıları taşıyan kağnılar, öğrenciler, resmi ve sivil araçlar resmi geçiş yaptı. Genel Kurmay Askeri Tarih Stratejik Etüt Başkanlığı Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı Mehteran Bölüğü'nün törende yaptığı gösteri vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi. Tören alanında yaklaşık 15 dakikalık bir gösteri sunan Mehteran bölüğü vatandaşlardan büyük alkış aldı. Törende ayrıca askeri savaş uçakları iki kez alçak uçuş gerçekleştirdi. Uşaklıların alkışları arasında alçak uçuş yapan savaş uçaklarının Konya'dan havalandığı öğrenildi.

Kurtuluş haftası ile ilgili kutlamalar hafta boyunca devam edecek. Yarın kutlamalar çerçevesinde sabah saatlerinde Uşak merkeze bağlı Göğem Köyü'nde bulunan ve Yunan Orduları Başkomutanı'nın esir alınışını simgeleyen anıt önünde anma töreni düzenlenecek. Kutlamalar, akşam saatlerinde Ilıcaksubaşı Anfi Tiyatro'da düzenlenecek Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının konseriyle devam edecek. Öte yandan kurtuluş kutlamaları kapsamında cirit müsabakaları ile köyler arası valilik futbol turnuvası final maçları oynanacak.

(KY- Mİ-

(KY-Mİ-)

01.09.2007 13:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title