Haberler

Uşak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Uşak Valiliği 2012 yılı 2.Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Özdemir Çakacak, başkanlığında yapıldı.

Uşak Valiliği 2012 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Özdemir Çakacak, başkanlığında yapıldı. Yatırımcı kamu kuruluşlarının ildeki projeleri hakkında bilgi almak, kurumlar arası koordinasyonu sağlamak ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla yapılan Koordinasyon toplantısında 2012 birinci koordinasyon dönemi yatırımları değerlendirildi.

Öz Merkez'deki Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkan Vekili Mustafa Gündüz, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz

ilçe kaymakamları bazı kurumların bölge müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile daire müdürleri katıldı. 2012 yılı birinci dönem yatırım izleme raporlarına göre kurumların programında toplam bin 202 proje bulunduğunu ve bu projelerin toplam bedelinin 1 milyar 294 milyon 522 bin TL olduğunu belirten Vali Özdemir Çakacak, projeler için 2012 yılı ödeneğinin 93 milyon 62 bin TL olduğunu ifade etti. Bu projeler için önceki yıllar harcamasının 484 milyon 682 bin TL olduğunu da kaydeden Vali çakacak, "Yatırımcı kuruluşlarımızın bin 107 projeden 9'u tamamlanmış, 1013'ü devam etmekte olup 55 proje ihale aşamasında, 30 projeye de henüz başlanmamıştır.

2012 yılı birinci dönem sonu itibariyle il genelindeki yatırımlar için yatırımcı kuruluşlarımız 8 milyon 383 bin TL, belediyelerimizin projeleri için ise 2 milyon 345 bin TL olmak üzere toplam 10 milyon 729 bin TL harcama gerçekleştirilmiştir.

Yatırımcı kuruluşlarımızın yürüttüğü projelerde yüzde 9 nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 20'lik fiziki gerçekleşme sağlandı. Belediyelerimizin projelerinde ise yüzde 4 nakdi, yüzde 27 fiziki gerçekleşme sağlandı. Yatırımcı kuruluşlarımızın ve belediyelerimizin toplam proje tutarında 249 milyon 817 bin TL, toplam ödeneklerde de 21 milyon 578 bin TL artış yaşanmıştır. Dönem sonu harcamalarında ise bir yıl öncesine göre 8 milyon 798 bin TL azalma olduğu görülmektedir" dedi.

2012 yılı birinci koordinasyon kurulu toplantısı daha sonra

kurumların bölge müdürleri ile Uşak'taki daire müdürlerinin 2012 yılı birinci dönem projeleri hakkında detaylı değerlendirmelerde bulunmasıyla sona erdi.

Bu arada Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz toplantısında yeni devlet hastanesi ve mevcut hastane binalarının durumu, şap hastalığı ile mücadele çalışmaları, Özel İdare tarafından bu yıl yapılacak yol çalışmaları hakkında ilgili daire müdürlerine sorular yöneterek bilgi aldı. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dilek Akagün Yılmaz Özdemir Çakacak Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title