Haberler

Ünye'de Hüsn-ü Hat ve Tespih Sergisi

Ünye, Çevre Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği’nin (ÜNÇEK) organize ettiği hüsn ü hat ve tespih sergisinin açılışı yapıldı.

Ünye, Çevre Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği'nin (ÜNÇEK) organize ettiği hüsn-ü hat ve tespih sergisinin açılışı yapıldı.

Ünye Ticaret Borsası salonunda düzenlenen serginin açılışına Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ÜNÇEK Başkanı Hüseyin Dikici, açılışta yaptığı konuşmada, "Ünyeliler bilirler ki Ünye tarihinde kadılarıyla, kaptanlarıyla ve hattatlarıyla meşhurdur. İnşallah o damarın kurumadığını görüyoruz. Hattat Mustafa Rakım Efendilerin, İsmail Zühdi Efendilerin yolunun devam ettiğinin, zincirin halkalarının bugün de var olduğunu görmekten memnunuz" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, sanatın önemine işaret ederek Ünye'nin de 1930'lu yıllardan bu yana sanatla iç içe olduğunu söyledi.

Ünye'de Kültür Sarayı ihtiyacına değinen Çamyar, "Ünye'miz için Kültür Sarayı acil bir ihtiyaçtır, bununla ilgili çalışmalarımız yürüyor. 2015 yatırım programına aldırıp Ünye'mize güzel bir Kültür Sarayı kazandırıp bu eserlerin orada sergilenmesini temin etmiş olacağız" dedi.

Sergide Ünyeli Hattat Avukat Halil İbrahim Alperen'in 58 hat eseri, Müzehhibe Mevlüde Alperen'in tezhip çalışmaları, Ünyeli Avukat kardeşler Zekai ve Zeki Genç kardeşlerin 400 tespihten oluşan koleksiyonundan seçtikleri 150 tespih Ünyelilerin beğenisine sunuldu. Hüsn-ü hat ve tespih sergisinin 11 Temmuz tarihine kadar açık kalacağı öğrenildi. - Ordu

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Demir Ahmet Çamyar Ünye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title