Haberler

Umem Kurslarına Katılanlara Sertifika

Silifke'de meslek edindirme kurslarını başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Silifke'de meslek edindirme kurslarını başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Silifke Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi ile İş-kur İl Müdürlüğünün işbirliğiyle Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) kursları kapsamında klima montajcısı, Bilgisayar bakım onarımcısı ve mobilya imalatçısı meslek kurslarını tamamlayan kursiyerler törenle sertifikalarını aldı.

UMEM Projesi kapsamında meslek kurslarına katılan kursiyerler eğitimlerini başarıyla tamamladılar.

Silifke Teknik ve Endüstri Meslek Lisesindeki düzenlenen sertifika törenine Silifke Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın, Şube Müdürü Cemalettin Turan, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ahmet Turgut, Mersin İş-kur yetkilileri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın, "Başlanan bu proje, teknolojiye uygun eğitim alanları oluşturmak, iş gücü piyasasının nitelikli iş gücünü karşılamak ve işsizlere meslek edindirerek istihdama kazandırılmasını hedeflemektedir. İşsizlik sorunu diye adlandırılan kavram aslında mesleksizliktir. Ülkemizde vasıfsız iş gücü fazlalığı göz önüne alındığında firmalarımız kaliteli eleman bulmanın sıkıntısını yaşamaktadır. UMEM Projesini hem işsizliğin azaltılması açısından hem de iş gücü piyasasına işverenin beklentileri doğrultusunda eğitilmiş nitelikli eleman temini açısından önemsiyor ve sonuçlarının başarılı olması konusunda tüm imkanlarımızla gayret gösteriyoruz" dedi.

Silifke Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Celalettin Kara ise, "Okulumuz ile İş-Kur İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereğince 7 Mart 2011 tarihinden bu yana düzenlenen UMEM kursları çerçevesinde klima montajcısı, Bilgisayar bakım onarımcısı ve mobilya imalatçısı alanlarında kurslarını tamamlayarak belge almaya hak kazanan 52 kursiyere kurs sertifikalarını verdik" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Musa Aydın Silifke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title