Haberler

Uluslararası Sanat Günleri Sona Erdi

Güncelleme:

Harran Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Sanat Günleri' programının kapanış töreni düzenlendi.

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Merkezi Kafeterya Salonunda gerçekleştirilen törene Vali İzzettin Küçük'ün yanı sıra; Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, birçok üniversiteden akademisyenler, ulusal ve uluslararası sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

On gün süren sanat günlerinin kapanışında Şanlıurfa'daki izlenimlerini oluşturdukları eserlerle aktaran sanatçıların eserlerinin sergilendiği sergiyi gezen Vali Küçük yaptığı konuşmada: "Şanlıurfa bir dünya şehri, dünyaya hitap eden bir şehir. İnsanların bir şeyler aldıkları bir şehir. Yapılan eserleri gezdik, inceledik. Bir şeye bakınca çok şey görmek, çok şey algılamak… Sanat bu olsa gerek. Eserlerin hepsi birbirinden güzel. Emeği geçen başta sayın rektör bey olmak üzere herkese teşekkür ederim. Siz sanatçı dostlarımızı tekrar Urfa'ya bekleriz. Sizler bir parçanızı, resimlerinizi bıraktınız ama giderken bir şeyler götürüyorsunuz, yüreğinize sevgiyi yüklediniz" dedi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ise konuşmasında; "Bu organizasyonu sadece biz değil, Valilik, Belediye, Ticaret Odası ve iş adamlarımızla göğüsledik. Ortaya çok güzel bir ürün çıktı. Bu işin fikir babası Birsen Hanıma ve tüm ekibe teşekkür ederim. Eserlerini bize hediye ettikleri için sanatçılarımıza şükranlarımı sunarım" diye konuştu.

Gecenin sonunda ise 1. Uluslararası Sanat Günleri programına katılan sanatçılara Vali Küçük ve Rektör Mutlu tarafından onur belgeleri takdim edildi. Yüzü aşkın eserin yer aldığı sergi, hafta sonuna kadar Osmanbey Kampüsü merkezi kafeteryada sergilenecek.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

İbrahim Halil Mutlu Harran Üniversitesi Uğur Büyükhatipoğlu Sıtkı Akgül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title