Haberler

Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları Sona Erdi

Güncelleme:

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen 'Uluslararası 12. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları' sona erdi.

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen 'Uluslararası 12. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları' sona erdi. Dolu dolu geçen 4 gecenin ardından yurt dışında ve yurt içinde gelen konuklar, Tarsus'ta unutulmaz günler yaşadılar.

Şelale Karacaoğlan Parkı'nda gerçekleşen ve 4 gün süren programın son gününde yurt dışından davet edilen şair ve aşıklar sahne aldı.

İlk olarak Ukrayna'dan Sherlan Alhev, Kazakistan'dan Kalkaman Sarin, Kırım'dan Seyran Süleyman, Gagauz'dan Lıubovi Cımpoes, Türkmenistan'dan Sarıya Valeeva, Altay'dan Alexey Tadykın, Bulgaristan'dan Galip Sertel, Kosova'dan Zeynel Beksaç ve Azerbaycan'dan Ilgar İlkin şiirleriyle, Azerbaycan'dan Aıda Gülzar, Kırgızistan'dan Atınay Ebaeva, Kırgızistan'dan Zaktomurat Osmanaliev, İran'dan Prof.Dr. Ali Daşkın, İran'dan Rıza Kasimi, Irak'tan Ahmet Rıza, Irak'tan Galip Kasap, Balkar'dan milletvekili Khochiyeva Lyudmila, Kazakistan'dan Mussatayev Tuleubek, Kazakistan'dan Alkhozhayeva Nurgül, Uygur'dan Raziyeva Guver,K.K.T.C.'den Mehmet İslamoğlu ve Kazakistan'dan Taşgül İziyarova sazlarıyla, türküleriyle ve şiirleriyle doyumsuz bir gece yaşattılar.

Gecede ayrıca 'Karacaoğlan Şelale Halk Şiiri Ödülü' Yağmur Tunalı'ya verilirken, onur konuğu olarak katılan Başbakan Danışmanı Hürriyet Ersoy, Türksoy Başkurdistan temsilcisi Ahat Salihoğlu, Türk Halkları Medeniyet Vakfı Başkanı Ahmet Dağduran, Celalabat Belediye Başkanı Muhtar Arapbaev ve Essik Şehri Milletvekili Erkin Canbeyeva'ya plaket verildi.

Konuklara teşekkür eden Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nın hem bölgede hem de yurt çapında Tarsus'un tanıtımına vesile olduğunu söyledi.

Başkan Kocamaz, "Dört gündür Tarsus'ta Karacaoğlan'ın kalbi bir başka atıyor. Tarsus Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nın son günündeyiz. Bugün Türk Dünyası'ndan buraya kadar gelen şair ve ozanlar gönül tellerimizi titrettiler. Karacaoğlan'ın gönül deryasıyla Türk Dünyasını buluşturmuş oldular. Bu etkinlikte yer alan bütün sanatçılarımıza, ozanlarımıza, şairlerimize, edebiyatçılarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza başta Kudret Ünal hocamız olmak üzere bütün belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Gecenin finalinde ise şair ve ozanlara plaket ve teşekkür belgesi verilirken, hatıra fotoğrafı çekildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karacaoğlan Kazakistan Mersin Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title