Haberler

Ulusal Sanat Çalıştayı Sona Erdi

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl altıncısını düzenlediği Ulusal Sanat Çalıştayı, hizmet binası sergi salonunda düzenlenen tören ve sergi açılışının ardından sona erdi.

Tepebaşı Belediyesi'nin bu yıl altıncısını düzenlediği Ulusal Sanat Çalıştayı, hizmet binası sergi salonunda düzenlenen tören ve sergi açılışının ardından sona erdi.

Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen altıncı Ulusal Sanat Çalıştayı bu yıl yine çok önemli isimleri ağırladı. Sanatçılar 5 gün boyunca birbirinden güzel işlere imza atarken, kent halkı da sanatçı çalışmalarını yerinde görme fırsatı yakaladı. 28 ressamın katıldığı çalıştay için düzenlenen kapanış töreninde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, var oldukları sürece sanatsal etkinliklerin Tepebaşı'nda devam edeceğini bildirdi. Sanat çalıştay koleksiyonunun 275'e ulaştığını hatırlatan Ataç, sanatçıların sayısının da 175'e ulaştığını belirtti. Çalışmaların gelecekte değerinin bilineceğini vurgulayan Ataç konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu çalışmaları bir Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde toplamak istiyoruz. Sanatın olmadığı yerde iyilikler, güzellikler olmuyor. Sanatın olmadığı yerde sıradan bir yaşam oluyor. Bir şehrin sanat olursa şehir nefes alıp vermeye başlıyor. Şehir organizma gibidir nefes alıp verirse sağlıklı yaşar, uzun yaşar. Bir şehrin büyük zengin olması önemli değil. Eskişehir Anadolu'nun gözdesi şehirlerinden. Bugünlere gelinceye kadar çok zorluklarla karşılaştık ama yolumuza dimdik devam ettik. Eskişehir'e gelenler bu güzellikleri izlemeye devam edecek. Çalıştaya katılan dostlarımız Eskişehir'in sanat elçisi olacaklar. Sanatsız bir yaşam olmasın. Güzellikler için mücadeleye devam edeceğiz ve Atatürk'ün Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatacağız."

Sanatçılar adına söz alan Ethem Bayrak ise çok değerli ve güzel anlar yaşadıklarını anlattı. Bayrak, "Sanat çalıştayı Eskişehir'i tanıtmak için büyük fırsat çeşitli ülkelerden gelen sanatçıları ağırlıyor. Eskişehir çok güzel bir şehir haline getiren Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Burada sanatçılar olarak çok güzel eserler verdik. Bu eserler bugün belki önemli değildir ama bir 50 yıl sonra bu eserlerle Eskişehir gururlanacak" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title