Haberler

Ülkem Koleji Dünya Birincisi Oldu

Güncelleme:

Manisa Özel ODTÜ Ülkem Koleji öğrencileri, interaktif matematik yarışması olan Gauss Contest'en yine birincilikle döndü.

Manisa Özel ODTÜ Ülkem Koleji öğrencileri, interaktif matematik yarışması olan Gauss Contest'en yine birincilikle döndü. Daha önceden de 17 Mayıs 2012 tarihinde birincilik başarısını elde eden Ülkem Koleji bu yıl düzenlenen yarışmada da dünya 1.si olmayı başardı.

17 Mayıs 2013 tarihinde Kanada, Waterloo Üniversitesi Matematik Fakültesi'nin düzenlediği yarışmaya Ülkem Koleji'nden 7 ve 8. sınıflardan toplam 30 öğrenci katıldı. 7. sınıf öğrencilerinden Umutcan Atçı, Furkan Karagüllü, Abdullah Mert Çelikkol, Simay Barlas ve Kutay Filibeli ve 8. sınıflar kategorilerinde yarışan öğrenciler Damla Doğa Eren, Beyza Yeter, Gülce Baysal, Berkay Yıldız, Burak Akalın, Mehmet Yiğit Göver ve Pelin Uysal 150 üzerinden 150 tam puan alarak dünya birincileri arasındaki yerlerini aldılar.

Matematik zümre başkanı Serkan Ergün konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "17 Mayıs 2013 tarihinde Kanada, Waterloo Üniversitesi Matematik Fakültesi'nin düzenlediği The Centre For Education in Mathematics and Computing, 7. ve 8. sınıflar Uluslararası Gauss Matematik Sınavı" na katılan öğrencilerimiz başarıları ile hepimizi gururlandırdı. Yarışmanın amacı, öğrencilerin matematik problemi çözebilme becerilerini geliştirerek onları cesaretlendirmektir. Bu yıl 15. kez düzenlenen ve çeşitli ülkelerden binlerce öğrencinin katıldığı yarışmaya okulumuzdan; 7. ve 8. sınıflardan toplam 30 öğrenci yarışmaya katıldı. 7. sınıf öğrencilerimizden Umutcan Atçı, Furkan Karagüllü, Abdullah Mert Çelikkol, Simay Barlas ve Kutay Filibeli, 8. sınıflar kategorilerinde yarışan öğrencilerimizden Damla Doğa Eren, Beyza Yeter, Gülce Baysal, Berkay Yıldız, Burak Akalın, Mehmet Yiğit Göver ve Pelin Uysal 150 üzerinden 150 tam puan alarak dünya birincileri arasındaki yerlerini aldılar. Manisa'da tam puan çıkaran tek okul olmamızın gururu ile, öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz" dedi.

Okul Müdürü Arif Demir ise "Okulumuzda öğrencilerimizin problem çözme becerilerini ve matematiğe karşı ilgilerini artırmayı önemsemekte ve öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen matematik sınavlarına katılımlarını desteklemektedir. Bu tür organizasyonlara öğrencilerimizin ilgisi çok büyük oluyor. Her yıl öğrencilerimiz bu yıl da Kanada, Waterloo Üniversite'si tarafından uygulanan 'Gauss Contest' yarışmasına katılarak güzel başarılar elde etmişlerdir. Yarışma, ingilizce olarak sorulan matematik sorularından oluşmaktadır. Bu yarışmanın, öğrencilerimizin eğlenerek problem çözme becerilerini geliştirmeleri için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Elde edilen başarılarla Ülkemizi başarı ile temsil eden okulumuzun Dünya'da adını böyle başarılarla duyurması bizleri gururlandırıyor. Bütün öğrencilerimizi üstün başarılarından dolayı ve başarılarında emeği olan matematik öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dilerim" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Mert Kanada Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title