Haberler

Ulalar Belediyesi'nde Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni

Ulalar Belediyesi tarafından 25 projenin toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi.

Ulalar Belediyesi tarafından 25 projenin toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık'ta katıldı.

Erzincan merkeze bağlı Ulalar Belediyesi tarafından büyük bölümü tamamlanan ve devam eden projeler için toplu açılış töreni düzenlendi. Belde merkezinde çok sayıda vatandaşın da katılımı ile düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, CHP Erzincan İl Teşkilatı üyeleri'de katıltı.

Törenin açılış konuşmasını Ulalar Belediye Başkanı Yaşar Kaya yaparak, projeler hakkında bilgiler verdi. Kaya, "Kurumsallaşan, kaynak yaratan ve projelere yaşam kazandıran belediye, sloganı ile başladığı konuşmasında, kanalizasyon, içme suyu projesi, kilit parke ve yol kaplaması, elektrik ve telefon hattının yer altına alınması, yeni mezarlık alanı tahsisi ve düzenlemesi, yol genişletme ve sokak güzelleştirme çalışmaları, sulama kanalı, otopark düzenlemesi gibi çalışmaların tamamlandığını belirterek; " Spor merkezi, 6 adet yeni hizmet aracı alımı, 4 adet park ve çevre düzenlemesi ile toplu taşımada dönüşüm ile SODES kapsamında eğitim herkes için ve güzel okullar, mutlu çocuklar projesini gerçekleştirdik" dedi. Başkan Kaya, konuşmasında ayrıca 757 adet toplu konutun altyapısı ve çevre düzenlemesinin de devam ettiğini ifade ederek, beldede doğalgaz çalışmaları, imar plan çalışmalarının da sürdüğünü söyledi. Düzenlenen törende ayrıca Vasgirt Deresi peysaj düzenleme çalışmalarının da temelinin atılacağını da sözlerine ekledi.

Törende daha sonra CHP Erzincan İl Başkanı İsmail Aslan, CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, Bursa Milletvekili Kemal Ekinci birer konuşma yaptılar. Program da son olarak konuşan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise üretmeyen toplumun gelişemediğini, zenginleşemediğini, ve örgütlenme olmadığının altını çizerek; "Üretmeyen toplum başkalarına bağımlı olarak yaşar. Ne yazık ki son 10 yılda ülkemiz üreten bir toplum değil. Üretmeden, borçla harçla ancak ayakta durabiliyoruz. Bugün ülkemizde tarım ve hayvancılığın bitirildiği bir dönemi yaşıyoruz. Bugün bu ülkede eğer saman ithal ediliyorsa, kurbanlıklarımızı eğer dışarıdan satın alıyorsak, pamuğu, buğdayı dışarıdan alıyorsak, söylenecek bir şey yok. CHP sosyal demokrat bir parti, 90 yıllık bir çınar, o çınarın kökleri bütün her tarafa yayılmış ve inanın buna yürekten inanın bu şanlı padişahlık yıkılacak. Bunu CHP yıkacak. Bu irade var. İşte bu gezi olaylarında gençlerimiz bunların foyasını meydana çıkarttı. Bunların rengi soluğu kalmadı. Biz gençlerimizle kadınlarımızla gurur duyuyoruz. Onlar cumhuriyeti, cumhuriyetin ilkelerini, onların kazanımlarına nasıl sahip çıktığını 29 Ekim'de de gösterdiler, 10 Kasım'da da gösterdiler. Onların hepsi alnından öpülecek gençlerimizdir. Onlar gerçekten bizi mahcup ettiler. Çözülmeyecek sorunlarımız yoktur. Mart'ta yerel seçimler var. Farklı düşünüyor olabilir, farklı yerden bakıyor olabiliriz. Ama ortaklaştırdığımız bir nokta var. Atatürk'ün bize bıraktığı çağdaş, demokrat, laik ve gençlerimize torunlarımıza iyi bir ülke bırakmak hepimizin boyun borcudur. O halde yapılacak yerel seçimlerde bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız. Bu sadece CHP'nin mücadelesine bırakılacak bir seçim değildir. Yakın tarihimizin en önemli seçimidir. Onun için burada oturan herkesin o sorumlulukta payı vardır" dedi.

Konuşmaların ardından CHP Heyeti, Ulalar Belediyesi tarafından alınan 6 yeni hizmet aracının açılışı yaptı, heyet daha sonra belediye tarafından kurulan spor merkezinde incelemelerde bulundu ve Vasgirt Deresi peysaj çalışmalarının temelini attı. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakup Akkaya Erzincan Ulalar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title