Haberler

Tutuklamalar Protesto Edildi

Güncelleme:

Batmanın Beşiri İlçesinde, Eş Başkan Mustafa Öztürk'ün tutuklanması protesto edildi.

Beşiri'de protesto

Operasyon bölgesine giderek canlı kalkan olmak isteyen 27 kişinin 'Örgüt Üyesi Olmak' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmesi, Beşiri ilçesinde protesto edildi.

Beşiri Belediyesi önünde bir araya gelen kitle, tutuklamaları protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP ve DBP Batman il yöneticileri ve çok sayıda partili ile vatandaşlar katıldı.

"TUTUKLAMALARLA VE ÖLÜMLERLE BU HALK BİTMEZ"

Basın açıklamasında ilk olarak söz alan Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, "Kürt mücadelesi başladığından bugüne binlerce arkadaşımız cezaevlerindedir. Ama Kürt mücadelesi yıllar önce de vardı bundan sonra da devam edecektir. Tutuklamalarla ve ölümlerle bu halk bitmez. Bu arkadaşlarımızın tutuklanmalarını buradan kınıyoruz. Hukuksuz ve adaletsiz bir tutuklamaydı. Ve tutuklanan arkadaşlarımız hiç merak etmesin onların mücadelesini bıraktıkları yerden halkımız sahiplenecektir ve daha güçlendirecektir" şeklinde konuştu.

EŞ BAŞKAN ÖZTÜRK'ÜN MEKTUBU OKUNDU

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Eş Başkan Mustafa Öztürk'ün gönderdiği mektup okundu.

Mektupta şunlar belirtildi: "Ölümlerin önüne geçmek için işlediğimiz suçtan dolayı başımız diktir. Bu kirli politikalara karşı hiçbir zaman başımızı indirmeyeceğiz. Önümüzdeki seçimde bu kirli siyaseti durdurmamız gerekiyor. Alınacak seçim zaferi bizim için büyük bir moral olacaktır" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mustafa Öztürk Sabri Özdemir Batman Beşiri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title