Haberler

"Tut Elimden 2012 Projesi"

Proje kapsamında düzenlenen sertifika töreninde sertifika dağıtımı yapıldı

Trabzon'da "Tut Elimden 2012 Projesi" kapsamında düzenlenen tören ile proje sahiplerine sertifikaları verildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) işbirliğinde düzenlenen proje kapsamında bir süre önce eğitime alınan kişilerin, elektrik ve elektronik alanında yaptıkları uygulamalar değerlendirmeye alındı.

Değerlendirme sonucu sertifika almaya hak kazananlar için TTSO'da düzenlenen törende konuşan Vali Recep Kızılcık, bu tür projelerin 2023 yılı hedefi koymuş Türkiye Cumhuriyeti açısından önemli olduğunu belirterek, bu kapsamda sanayi ve üniversite işbirliğinin önemli olduğuna dikkati çekti.

Özellikle yeni inovasyonların ve teknolojilerin geliştirilmesi, geliştirilen teknoloji ve inovasyonun pazara sunulması için iki müessesenin çok ciddi işbirliğinin gerektiğini dile getiren Kızılcık, şöyle devam etti:

"Bugün 16 projenin desteğe layık görülmesi bu anlamda çok önemlidir. Trabzon'da projeye dayalı, teknoloji geliştirme amaçlı projeleri devlet olarak destekliyoruz. Üniversitemizi ve sanayimizi daha etkili ve verimli şekilde buluşturulabilmek için gayret gösteriyoruz. Başta Teknopark imkanlarının geliştirilmesi olmak üzere farklı alanlarda daha etkili işbirliği kuracak zeminin hazırlanması için faaliyetler yürütüyoruz."

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ise bu proje için çeşitli çalışmaların ilerleyen zamanlarda devam edeceğini belirterek, "Sanayi şehri değiliz ama ortak yapabileceğimiz çok alan var. Eğitim alanında biyoteknoloji merkezi gibi mekanları kullandırma anlamında bizim de gayretlerimiz oluyor. Kalkınma Bakanlığına bir proje sunduk. Bu proje onaylanırsa daha büyük bir ivmeyle proje üretme imkanımız olacak. Sivil toplum ile üniversite işbirliğinin bundan sonra daha iyi gelişeceğine inanıyorum" diye konuştu.

TTSO Başkanı Suat Hacisalihoğlu da oda olarak  bu tür projelere her zaman destek olmaya çalıştıklarını, ilerleyen dönemlerde farklı kategorilerde de yeni proje çalışmalarının yapılacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ile protokol üyeleri, proje sahiplerine sertifikalarını sundu. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Recep Kızılcık Trabzon Tut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title