Haberler

Tuskon Başkanı Meral Açıklaması

"Dünyada Türk iş adamlarını ayırt eden en önemli özellik olduğunuz gibi görünmeniz ve söylediklerinizi yapmanız. Birçok yerde duyduk, 'Türk iş adamı bu numuneyi gösterirse o numuneyi gönderir, onu satar, bizi kandırmaz, tahakkümü zamanında yerine getirir bizi hizmetleriyle mahcup etmez' diyorlar"

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rıza Nur Meral, Türk iş adamlarının dünyada çok saygın bir yeri olduğunu belirtti.

Meral, Kayseri'de Gelişen Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) geleneksel düzenlediği iftarda, Kayserili iş adamlarının çok başarılı, bu başarıya, bu gelişime rağmen çok da büyük bir tevazu sahibi olduklarını ifade etti.

Kayserili iş adamlarının bu özellikleriyle sadece Türkiye'de değil dünyada konuşulduğunu ve ayrı bir yere konulduğunu dile getiren Meral, " Türkiye'yi çok güzel temsil ediyorsunuz. Ülke adına gayretli çabanızdan dolayı sizi kutluyor ve tebrik ediyorum" dedi.

Kayseriye her gelişinde kentteki iş adamlarından yeni şeyler öğrendiğini, duyduğunu ve bunlardan dolayı da Türkiye adına sevindiğini dile getiren Meral, şunları kaydetti:

"Dünyada Türk iş adamlarını ayırt eden en önemli özellik olduğunuz gibi görünmeniz ve söylediklerinizi yapmanız. Birçok yerde duyduk, 'Türk iş adamı bu numuneyi gösterirse o numuneyi gönderir, onu satar, bizi kandırmaz, tahakkümü zamanında yerine getirir bizi hizmetleriyle mahcup etmez' diyorlar. Kayserililer de bunun en güzel örneklerini gösteriyorlar. Ne mutlu bizlere ve sizlere ki böyle güzel anılıyoruz."

Ramazandan sonra ticari bir heyetle Gambiya'ya gidilmesini isteyen Meral, Kayserili sanayicilere oradaki fırsatları yerinde görmelerini ve bilgi birikimlerini, teknolojilerini Afrikalılarla paylaşmaları tavsiyesinde bulundu. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Rıza Nur Meral Kayseri Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title