Haberler

Türkü, Tarih ve Huzur Bir Arada Toplandı

Gaziantep Millet Hanı, yerli ve yabancı turist ve misafirlere yeni yüzüyle hayran bırakıyor.

Gaziantep Millet Hanı, yerli ve yabancı turist ve misafirlere yeni yüzüyle hayran bırakıyor.

Tarihi dokunun verdiği atmosfer ile hayranlığına birde Gaziantep sıra gecesi ekiplerinin de yer almasıyla ayrı bir renk katıldı. Kentte yerli ve yabancı turistleri çekmek için farklı bir uygulama ile her türlü Antep özgüsünü Millet Hanı'nda yaşatan, İşletmeci Ramazan Ceylan, "Burası Gaziantep'in en tarihi hanlarından Millet Hanı, burada biz işletmeciler yerli ve yabancı turistlerin ilgisini kazanmak ve özellikle tarihi dokuyu yerinde yaşamaları için bu Antep sıra gecesi ekipleri, Antep'e özgü melengiç kahvesi gibi geleneklerimizi misafirlere sunuyoruz. Tabii amaç para kazanmak değil, misafirlerimize tarihi yaşatmaktır" dedi.

Gaziantep'in en modern ve tarihi dokusuna sahip olan Millet Hanı'na gelen misafirler ise., "Millet Hanı göründüğü gibi çok modern bir yer olarak görmeye başladı. Eskisen çay içmeye farklı yere, müzik dinlemeye farklı yere, tarihi dokuyu görmeye ise yine farklı yere gidiyorduk. Ama şimdi bütün bu saydıklarımız bir arada toplandı. Herkesin buraya gelip Türk sanat müziğinden, uzun hava ve sıra gecesi müziklerine kadar dinleme şansı buluyoruz"diye konuştular.

Ayrıca Tarihi Millet Handa bazı kadınlar ise burada el emeği göz nuru olarak bilinen tarihi cisimleri tablolaştırıp geçimlerini sağlıyorlar. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Ceylan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title