Haberler

Türkmen Öğretmenler Sertifika Aldı

Mersin'in Erdemli ilçesinde Kerküklü Türkmen öğretmenlerin, 'Türkiye Türkçesi'ni geliştirmesi amacıyla düzenlenen 'Türkçe Kursu' tamamlandı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde Kerküklü Türkmen öğretmenlerin, 'Türkiye Türkçesi'ni geliştirmesi amacıyla düzenlenen 'Türkçe Kursu' tamamlandı. Kursu başarıyla tamamlayan öğretmenlere, düzenlenen törenle sertifikaları sunuldu.

Kargıpınarı Belediyesi ile Türkmeneli Vakfı Kültür Merkezi tarafından ortaklaşa organize edilen ve Irak Türkmen öğretmenlerine yönelik olarak gerçekleştirilen; 'Türkçe Kursu' sona erdi. Kursun kapanışı kapsamında düzenlenen sertifika töreninde konuşan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, "Kardeşlerimizle, soydaşlarımızla burada birlikte olduk. Aslında buraya gelen, bu kursa katılan Türkmen kardeşlerimizden bizim bir şeyler öğrenme sürecimiz de oldu. Sizler buralara kadar gelerek bizlere kim olduğumuzu bizim vizyonumuzu ve misyonumuzu hatırlattınız. Bu kardeşlik ve dostluk bağlarının ebedi olacağını buradan bir kez daha vurguluyorum" dedi.

Türkmeneli Vakfı Kültür Merkezi Kültür Müşaviri Şemsettin Küzeci de, "Biz Kerküklü öğretmenler olarak kendi içimizde bir karar aldık ve Belediye Başkanı Kerim Şahin Bey'i fahri öğretmenimiz olarak ilan ettik. Burada bizlere gösterilen misafirperverlikten dolayı herkese çok teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı. Küzeci, fahri öğretmen ilan ettikleri Şahin'e Irak Türkmen kıyafeti hediye etti. Iraklı Türkmen öğretmenler, yöresel kıyafeti giyen Başkan Şahin'le hatıra fotoğrafları çektirdi. Törende bu tür etkinliklerin devam ettirilmesi temennilerinde bulunuldu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkmeneli Vakfı Erdemli Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title