Haberler

Türkiye Murat Çobanoğlu 3. Aşıklar Bayramı Sona Erdi

Türkiye Murat Çobanoğlu 3. Aşıklar Bayramı'nın Son Gecesinde Dereceye Giremeyen Aşıklar Yenilgiyi Hazmedemeyince Bağırmaya Başladılar.

Türkiye Murat Çobanoğlu 3. Aşıklar Bayramı'nın son gecesinde dereceye giremeyen aşıklar yenilgiyi hazmedemeyince bağırmaya başladılar.

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun girişimleri sonucu bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye Murat Çobanoğlu Aşıklar Bayramı gece saat 03.00'de sona erdi. 3 gün boyunca geç saatlere kadar aşıkların yarışma ve atışmalarını izleyen aşık hayranlarından bazıları uyumayı elden bırakmadılar. Kimileri sık sık saatini kontrol ederken, kimileri esnedi, bazı kadınlar ise mışıl mışıl uyudu. Bir kadın da hem uyudu hem de sözü biten aşığı uykulu haliyle alkışlamayı ihmal etmedi. Belediye Başkanı Naif Alifbeyoğlu ve Düzenleme Kurulu Başkanı Devlet Sanatçısı Şeref Taşlıova ise hafif şekerlemelerle programın sonuna kadar salonda kaldılar.

Daha sonra ödül törenine geçildi. Vali Mehmet Ufuk Erden ve Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ile diğer davetliler, yarışmada dereceye girenlere ödüllerini dağıttılar.

Başkan Alibeyoğlu, Kars'ta düzenlenen Türkiye Murat Çobanoğlu 3. Aşıklar Bayramı'nın çığ gibi büyüdüğünü belirterek bunu bir şölen havasında uluslar arası boyuta çıkaracaklarını söyledi. Alibeyoğlu: "Gördüğünüz gibi şu an saat gecenin 3'ü. Bu nedenle 3 gün boyunca gece saat 3'lere kadar Kars halkı bu maratona eşlik etti. Büyük bir coşku oldu, bir çok insan da geri döndü. Bundan böyle daha büyük salonlarda yapacağız" dedi.

Aşıklar Bayramı Düzenleme Kurulu Başkanı Devlet Sanatçısı Şeref Taşlıova, kader arkadaşı Murat Çobanoğlu adına Kars'ta yapılan Aşıklar Bayramı'ndan feyiz aldığını ifade ederek, şunları söyledi: "Bu bayramın Murat Çobanoğlu adına Türkiye Aşıklar Bayramı'nın, UNESCO mahiyetinde Berlin'de, Londra'da, Brüksel'de ve Viyana'da olmasının planı Avrupa'da şu anda projelendirilmiş durumda. Şu anda Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun yapmış olduğu bu büyük kültür hizmeti, bizi Avrupa Birliği'ne kültür adına daha erken götürecektir."

Murat Çobanoğlu'nun oğlu Şentürk Çobanoğlu da, "Babamın aramızda olmaması benim için bir hüzün ama Aşıklar Bayramı'nın Kars'ta olmasını babam da istiyordu. Böyle bir etkinliğe babamın adının verilmesinden mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Derece giren aşıkların ödüllerinin dağıtılmasından sonra dereceye giremeyen aşıklar yenilgiyi kabullenmeyip bağırmaya başladılar. İlginç sözlerle haksızlığa uğradıklarını ileri süren aşıklardan bazıları, "Ben burada koç gibi dövüşüyorum ama ayak yapmayı bile bilmeyenler ödül alıyor" şeklinde bağırırken bazıları da yarışmada okuduğu şiiri geri istedi. Gereksiz iddialarla bağırıp çağıran aşıkları ise Başkan Alibeyoğlu tebessümle izlemekle yetindi. Bu kadar güzel bir organizasyona gölge düşürmek isteyenlerin olduğunu belirten Alibeyoğlu, yarışmada hiç kimseye haksızlık yapılmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Yarışmada birinci olan aşıkların isimleri şöyle: Divan türünde atışma (Doğaçlama) dalında Aşık Şenlik ödülü Sümmanioğlu mahlaslı Hüseyin Yazıcı (Bursa), Dudak Değmez (Leb değmez) doğaçlama dalında Aşık İlhami Demir ödülü Öksüz Ozan mahlaslı Ahmet Yıldırım (Konya), Aşık Üzeyir Pünhani jüri özel ödülü Turabi mahlaslı Temel Şahin (Bursa), Güzelleme dalı (Doğaçlama) Fuat Çerkezoğlu (Erzurum), Aşık Zülali jüri özel ödülü Murat Tanrıverdi (Sivas), İrticalen Şiir dalında (Gazi Kars'ın Bağrında Çobanoğlu) Şahinoğlu mahlaslı Bekir Sami Özsoy (Manisa), Memleket Türküsü (Doğaçlama) dalında Gülhani mahlaslı M. Ali Sarıgül (Erzurum), Karacaoğlan jüri özel ödülü Derdiyar mahlaslı Murat Tanrıverdi (Sivas), Şiir (Kars ve Kars Kalesi) dalında Şahinoğlu mahlaslı Bekir Sami Özsoy (Manisa), Karslı Aşık Bahri jüri özel ödülü Melek Temel (Ankara), Şiir (Türkiye Geneli Sevgi ve Kardeşlik) dalında Ahmedi mahlaslı Ahmet Taşkın (Karabük), Ustamalı hikaye dalında Ladikarslı mahlaslı Ali Rıza Ezgi (İzmir), Bilal Ersarı (Kars), Aşık İslam Erdener jüri özel ödülü Kaptani mahlaslı Mehmet Köse (Sivas),Atışma dalı (Doğaçlama) Firgani mahlaslı Sefer Taşkıran (Antalya), Yunus Emre jüri özel ödülü Arif Çiftçi (Kars)

Yarışmaya 5 bayan 4 genç, 3'ü 80 yaş üstü 6 engelli aşık da katıldı.

(BA-İRT-Y)

07.05.2007 18:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title