Haberler

Türkçe'nin Çocukları Simav'da

Kütahya'nın Simav Kaymakamlığı, Simav Belediyesi ve Eğitim Gönüllüleri Derneği, 6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Heyecanını Simav'a Taşıdı.

Kütahya'nın Simav Kaymakamlığı, Simav Belediyesi ve Eğitim Gönüllüleri Derneği, 6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın heyecanını Simav'a taşıdı.

Türkçe Olimpiyatı Simav Şöleni'ne katılan 6 ülkeden 15 öğrenci ve öğretmenden oluşan heyet ilçe meydanını dolduran 2 bine yakın vatandaşa açık havada Türkçe şarkı ve şiirler okudu. Afganistan, Arjantin, Amerika Birleşik Devletleri, Pakistan, Kazakistan ve Tacikistan'dan gelen 15 öğrencinin katıldığı olimpiyat şölenini Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, bazı belde belediye başkanları ve vatandaşlar izledi.

Türk okullarında eğitim gören yabancı öğrencilerin Türk kültürü ve dili ile tanıştığını anlatan Simav Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Eray Adıgüzel, bu öğrencilerin birer Türkiye dostu olduklarını vurguladı.

Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, "Türkiye'nin ve Türk kültürünün dünyaya tanıtılması, Türkçe öğretimi yapılan ülkelerle kültürel ve ekonomik ilişkilerin artırılması ve dünya ülkeleri arasında diyaloğ ve barışın sağlanmasına katkı amacıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları heyecanını Simav'a taşımaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 2 gün boyunca misafirimiz olan bu kıymetli öğrencilerimizin bundan sonra şirin ilçemizin birer gönüllü turizm elçisi olacaklarını umuyorum. Kendilerine Simav halkı adına çiçek sunuyorum" diye konuştu.

(MY-EFE-MŞ) 04.06.2008 14:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title