Haberler

Türk Polis Teşkilatı 172 Yaşında

Türk Polis Teşkilatının 172. Yıl Dönümü etkinlikleri Balıkesir’de İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek tarafından Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasıyla başladı.

Türk Polis Teşkilatının 172. Yıl Dönümü etkinlikleri Balıkesir'de İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek tarafından Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasıyla başladı.

Balıkesir'de Türk Polis Teşkilatının 172. Yıl Dönümü etkinlikleri sabah Atatürk Anıtında düzenlenen törenle başladı. Törende İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür vekili Mehmet Kunt ve Polis Emeklileri Derneği Başkanı Turan Gürbüz tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. 3.Sınıf Emniyet Müdürü Tolga Geçer yaptığı konuşmada "Ülke ve millet bütünlüğünü her koşulda korumanın azim ve kararlılığında olan, yurt genelinde emniyetin sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, üstlendiği kutsal görevini gece gündüz demeden, yüksek sorumluluk bilinci, büyük bir vatan sevgisi ve hizmet aşkıyla ifa eden emniyet teşkilatı bu gücünü halkımızın destek ve güveninden almaktadır. Emniyet Teşkilatı, bu görevini sürdürürken İnsan Haklarına saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde, görevini bugüne kadar başarıyla sürdürmüştür. Türk Polisi son dönemlerde terör örgütleri ile mücadelede çok önemli başarılar elde edilmiştir. Büyük Türk Milletinin desteğiyle 15 Temmuz hain darbe girişiminin akamete uğratılmasında Teşkilatımız büyük rol oynamıştır. Özellikle FETÖ / PYD ve diğer terör örgütleri ile mücadele kararlılıkla sürdürülmektedir. Terörle mücadelenin, hukuk devleti ilkelerine ve insan haklarına saygı çerçevesinde, özgürlük ve güvenlik dengesini gözeterek devam etmesi, terör olaylarının meydana gelmeden önlenmesi, meydana gelen olayların aydınlatılarak faillerin yakalanması, provokasyonlara fırsat verilmemesi yönünde çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir. Balıkesir Emniyet Teşkilatı olarak önleyici polisliğe büyük önem verilmekte, suçlar gerçekleşmeden engellenerek vatandaşlarımızın kendisini güvende hissetmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. Halkımızın desteği ile var olan huzur ve güven ortamını kalıcı hale getirmek amacıyla, yasaların bize vermiş olduğu yetkiler dahilinde, dün olduğu gibi bugün de suç ve suçluyla mücadeleye aynı kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Tören sonrası açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek Bugünkü modern anlamdaki polis teşkilatının 172. kuruluş yılını kutlamaktan onur ve mutluluk duyduklarını ifade ederek "Malumunuz devlet olmanın en önemli gereklerinden biriside adalet, güvenlik, sağlık, eğitim gibi temel hizmetlerin sağlanmasıdır. Ama en önemlisi adalet ve güvenliğin sağlanmasıdır. Devlet dediğimiz bu devasa organizasyon oluşturulduğu ilk andan itibaren en ilkel halleri ile bile böyle bir güvenlik kolluk teşkilatı hep var olmuştur. Devlet olmanın gereklerinden biriside budur zaten. Ülkemizde 172. Yılını kutladığımız bu milat olarak kabul edilen tarihte 10 Nisan 1845 buda polis teşkilatının ilk defa bir nizamname ile kurulması. Ondan önce de malumunuz yazılı olan belli bir kural ile oluşturulmuş bir teşkilattan, yetki kanunundan bahsetmiyorduk, edilmiyormuş. Ama bu tarihten itibarem bir nizamnameye bağlı polis teşkilatının hayata geçmesini milat kabul etmişler. Bizde bu gün bunu idrak ettik"dedi.

Tören sonrası Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek üzerinde özel harekat üniforması bulunan polis memuru Gülcihan İleri'nin 5 yaşındaki kızı Ceylin ile sohbet ederek fotoğraf çektirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Zeybek Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title