Haberler

Turhal Terminali'ne Cami

Turhal Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında hayırsever bir mimar tarafından yaptırılacak olan caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Turhal Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında hayırsever bir mimar tarafından yaptırılacak olan caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Tokat'ın Turhal ilçesinde Hayırsever Mimar Ömer Eryılmaz, tarafından yaptırılan caminin temel atma törenine Turhal Kaymakamı Fatih Kadiroğlu, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhal ilçe Emniyet Müdürü Salih Turalı, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar ile çok sayıda vatandaş katıldı İş yoğunluğundan dolayı temel atma törenine katılamayan hayırsever Mimar Ömer Eryılmaz adına ilçe esnaflarından İhsan Kılıç bir konuşma yaptı. Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, caminin 160 metrekarelik alanda 250 kişi kapasiteli, 8 kişilik şadırvanı ve tuvaletleri bulunacağını ifade ederek, "Terminali yaptığımız zaman bayan ve erkek olmak üzere iki tane mescit yaptık fakat zamanla oranın yetersiz olduğunu gördük. Biz orada sadece misafir yolcular gelir namazlarını kılar diye düşünerek yapmıştık. Ama burada İlçe Müftülüğümüze de Diyanet İşleri Başkanlığı'na da teşekkür ediyorum. Terminal Mescidimize imam kadrosu vermişler. Şimdi burada imam kadrosu var ama cami yok. Bunu hızlı bir şekilde telafi etmek zorundaydık. Bu sene kendimizi toparladık. Gerçekten ekonomik olaraktan Turhal Belediyesi şu anda güçlü bir yerde. Biz Belediye olarak belki betonarme olmayacaktı ama buraya bir cami yaparak ihtiyacını giderecektik. Çalışmalarımız da bu yönde hızla ilerliyordu. Tam bu aşamasındayken Fikri ve Ömer Bey geldiler ve bizi ziyaret ederek bir cami yapmak istediklerini söylediler. Tabii ki bizim hayır yapana bütün kapılarımız açık, Allah'ın kapsı da açık. Ömer beyin bu alanı beğenmesinin ardından cuma günü görüştük, cumartesi günü hemen kıble tayinini yaptıktan sonra iş makinelerimiz temel kazısını yaptı. Pazartesi sabahı itibariyle de inşaat başladı. Ayrıca camii ve Tuvaletleri engellilere uygun dizayn edilecek" dedi.

Turhal Kaymakamı Y.Fatih Kadiroğlu da konuşmasında camiin ilçeye hayırlı uğurlu olması temennilerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Terminal Eryılmaz Camii'nin dualarla temeli atılarak kurban kesildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Kadiroğlu Ali Gözen Turhal Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title