Haberler

Turhal'da Sarıkaya Köyü'nün Su Problemi Çözüldü

Tokat’ın Turhal İlçesine bağlı Sarıkaya Köyü’nde kaymakamlık tarafından yapılan sondaj çalışması neticesini verdi ve 140 metrede su bulundu.

Tokat'ın Turhal İlçesine bağlı Sarıkaya Köyü'nde kaymakamlık tarafından yapılan sondaj çalışması neticesini verdi ve 140 metrede su bulundu.

Yapılan çalışmaları incelemek üzere Sarıkaya Köyü'ne giden Kaymakam Bünyamin Yıldız, İlçe Özel İdare Müdürü Nazif Yılmaz'dan bilgiler aldı.Sarıkaya ve Kamalı Köyü arasında yapılan 2. asfalt çalışmalarını da inceleyen Kaymakam Yıldız, Sarıkaya Köyü Muhtarı Şaban Ertaş ve köylülerle sohbet ederek onların istek ve şikayetlerini dinledi.İncelemeler sonrası bir açıklama yapan Kaymakam Bünyamin Yıldız," Sarıkaya Köyümüzde kullanılan su yetersiz geliyordu. Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz tarafından bunun üzerine sondaj çalışmaları başlatıldı. Yaptığımız sondaj çalışması neticesinde 140 metre derinlikte bir su bulundu. Bu su köyümüzün ihtiyacını karşılayacak niteliktedir. Köyümüze hayırlı olsun.Yine Sarıkaya ve Kamalı Köylerimiz arasındaki yolda ikinci kat asfalt çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Burayı inşallah kısa sürede tamamlayacağız."dedi.

Köylülerle sohbet sırasında köylülerin kullanılmayan İlkokul Lojmanını kendilerine köy konağı olarak tahsis edilmesini istemeleri üzerine Kaymakam Bünyamin Yıldız, bu konuyla ilgili yapacağı görüşmeler neticesinde köy konağı olarak tahsis edilebileceğini söyledi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bünyamin Yıldız Sarıkaya Turhal Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title