Haberler

Turhal'da İşsizlik Sorunu

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhal'ın en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyledi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhal'ın en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyledi.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TUSİAD) ev sahipliğinde Tokat'ın Turhal ilçesinde yapıldı. KASİF Başkanlar Kurulu'nda konuşma yapan AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, dünyanın büyük bir köy haline geldiğini ifade ederek, "Böyle bir köyde burada bulunan işadamlarımızın Gana'da yatırım yapmış olması, Güney Afrika'da yatırım yapmış olması TUSKON'un başarısını gösteriyor" diye konuştu. KASİF Başkanı Osman Reis, İstanbul başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde dış ticaret köprüsü, iş formu gibi ikili iş görüşmelerine fırsat veren programlar düzenleyerek ihracatın gelişmesine katkı sağladıklarını kaydetti. Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu Turhal'ın merkez nüfusu 64 bin civarında olduğunu belde ve köylerle birlikte nüfusu 100 bine yaklaştığını söyledi. Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ise Turhal'ın en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyledi. Turhal'a yatırım yapacak herkese destek olmaya hazır olduklarını ifade eden Başkan Gözen, "Turhal Şeker Fabrikasından dolayı sanayiye alışkın bir ilçe ama zamanla ihmal edilmiş. Şeker fabrikasından sonra tekrar bir sanayi kuruluşu yapılmamış. Artık bu yetmiyor nüfus hızla büyüyor. Onun Turhal'ın yatırımlara ihtiyacı var. Bizde belediye olarak ilçemizde tekstil ve mermer sanayi yatırımları gelişiyor. Tarımsal sanayi alanında da yatırımlar yapılabilir. Bölgemiz uzmanlar tarafından küresel ısınmadan en az etkilenecek bölgeler arasında gösteriliyor. Onun için bölgemizde tarımsal sanayi konusunda yatırımlar yapılabilir' dedi. Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD) Başkanı Sami Dinler de dernek olarak ilçedeki kamu kurumları, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde çalışmaya özellikle önem vermekte olduklarını ifade etti. Son olarak konuşma yapan Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Süer Dünya'da ticari, siyasi, kültürel vb. alanlarda, süratle büyük ölçekli olmanın geçerli olduğu bir döneme doğru kayma olduğunun altını çizdi.

TUSKON üyesi KASİF'e bağlı 27 derneğinin başkan ve yöneticilerinin yanı sıra başkanlar kurulu toplantısına AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, AK Parti Turhal İlçe Başkanı Orhan Koç katıldı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Gözen Ak Parti Turhal Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title