Haberler

Turhal'da Engeller Kalkıyor

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, kaldırımları engelli geçişlerini standartlara uygun hale getirdiklerini söyledi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, kaldırımları engelli geçişlerini standartlara uygun hale getirdiklerini söyledi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde yeni kurulan Engelsiz ve Sağlıklı Yaşam Derneği üyelerini Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen makamında kabul etti. Dernek Başkanı Mustafa Gençler ve Dernek Başkan Yardımcısı Abdulkadir Çakan Başkan Gözen'i ziyaret ederek kendilerine vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Gözen, bu yıl engelliler için yeni ve farklı atılımlar içerisine girdiklerini belirterek, "Öncelikle sizlerin dernekleşmesi bizleri mutlu etti. Dernekleşmenizden dolayı talebinize olumlu cevap vererek yer tahsisini yaptık. İnşallah geride kalan hizmetlerinizi de yapacağız, ondan dolayı şüpheniz olmasın. Ama ben söylediğim gibi belli periyot içerisinde ve belli kuralar dahilinde yapmak zorundayız. Bu sene en önemlisi 12 bin metrekare engellilerimiz için bir park yapım çalışmamız var. Bu projemiz içerisinde ayrıca bir de sosyal tesisimiz var. Orada engellilerimiz için çay içip sohbet edebilecekleri ve internet kafesi bulunan tesisin ihalesini sonuçlandırdık. İnşallah en kısa sürede bu tesisi tamamlayarak hizmete sunacağız. Park alanında taş duvar örme çalışmamızı tamamladıktan sonra oyun gruplarımızı da yerleştirmeye başlayacağız. Oyun gruplarımız tamamen engellilere yönelik olacaktır. Ayrıca 21 tane de kamelya yapmak suretiyle de yine her birinizin orada oturup dinlenme ve yürüyüş yollarıyla da gerekirse de tekerlekli sandalyesiyle de yürüme şansını yakalayacaklar" dedi.

Başkan Gözen, engelliler için otobüsleri yenilediklerini ifade ederek, "Çok rahatlıkla engellilerimizin binebileceği hale getirerek Türkiye ve dünyadaki sistemi uygulamaya çalıştık. Kaldırımlarımızda da engelli geçişlerini standartlara uygun hale getirdik. Hatta evlerinde engelli rampası yapılacak engeli vatandaşlarımız varsa onlara da engeli rampası yapmaya devam ediyoruz. Bu tür konuları sizler artık daha rahat bize ulaştırılacaksınız. Türkiye'de olduğu gibi Turhal'daki engeli kardeşlerimiz için çalışmalar yaparak onlara gerekli önemi veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Gözen Türkiye Turhal Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title