Haberler

Turhal Barajı'nda Sona Doğru

Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Yazıtepe Beldesi'nde Gülüt Çayı üzerinde yapılacak olan Turhal Barajı'nda sona yaklaşıldığı bildirildi.

Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Yazıtepe Beldesi'nde Gülüt Çayı üzerinde yapılacak olan Turhal Barajı'nda sona yaklaşıldığı bildirildi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, DSİ 72.Bölge Müdür Yardımcısı Selamettin Kılıçaslan, DSİ 72.Şube Müdürü Mehmet Karaca, Turhal Barajı Proje Müdürü Bülent Mutlu ve Çekerek Barajı Proje Müdürü Y. Emre Doğan'ı makamında kabul etti. Başkan Gözen, Kazova için çok büyük önem arz eden Turhal Barajı'nda mutlu sona ulaşmanın sevinci yaşadıklarını söyledi. Sulama, enerji üretimi ve içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Turhal Barajı'nın sözleşmesi imzalanıp ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldığını ifade eden Başkan Gözen, "Yakın zaman içerisinde temeli atılacak olan Turhal Barajı'nın ilçemize kazandırılmasında yoğun çaba sarf eden AK Parti Tokat Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese hemşehrilerim adına teşekkür ediyor, bu barajın şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Turhal Barajının Kazova, Turhal Ovası ve Yazıtepe ovalarına ait brüt 48 bin 410 dekar tarım alanının sulanması, Turhal kent merkezinin içme ve kullanma suyunun temini sağlayacağı bildirildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Gözen Yazıtepe Turhal Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title