Haberler

Turhal'a Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi

Turhal Belediyesi tarafından Engelsiz Belediye Hizmeti, Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi projelerinin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Tokat'ın Turhal ilçesinde "Engelsiz Belediye Hizmeti ve Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi" 12 bin...

Turhal Belediyesi tarafından Engelsiz Belediye Hizmeti, Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi projelerinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Tokat'ın Turhal ilçesinde "Engelsiz Belediye Hizmeti ve Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi" 12 bin metrekare alanda inşa edilecek. 11 bin metrekaresi park ve yeşil alan düzenlemesi olmak üzere 383 metrekare büyüklüğünde sosyal tesis binası yer alacağı projede 1 adet kafeterya, 1 adet bilgisayar salonu, 1 adet okuma salonu ve 1 adet çocuk oyun salonu yer alacak. Sosyal tesis binasında bulunan kafeteryayı engelli bireyler yüzde 25 indirimli kullanacak. Bilgisayar salonunda ise 10 adet bilgisayardan 2 bilgisayarda MİMİK isimli tamamıyla fiziksel engelli vatandaşların kaş kaldırma, göz kırpma, dudak veya baş hareketleri ile bilgisayar kullanabilmelerini sağlayan sistem, merkezin bilgisayar salonunda hizmete girecek.

"540 BİN TL'YE MAL OLACAK"

Törenin açılış konuşmasını yapan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, 10 binlerce konutun bulunduğu bölgede bu projeyi uyguladığı için Başkan Gözen'e teşekkür etti. Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ise konuşmasında toplam bütçesi 540 bin TL olan Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi Projesinin yüzde 55'i OKA katkısı, yüzde 45'i ise belediye katkısı olacağını söyledi. Başkan Gözen, bu proje haricinde yine Engelsiz Belediye Hizmeti Projesini de uygulamaya başladıklarını ifade ederek, "Bu proje kapsamında engellilerimizin belediye hizmetlerinden daha rahat bir şekilde faydalanabilmeleri için 2 adet asansör yapılacak. 1 tanesi Belediye Hizmet Binamıza diğeri ise Kültür Merkezimize yapılacaktır. Bu projemizin bütçesi 216 bin 800 TL. bu rakamın 162 bin 600 TL'si OKA tarafından karşılanacak olup 54 bin 200 TL'si ise Belediyemiz tarafından karşılanacak. Yine bu projelerimizin haricinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza devrettiğimiz alanda ise Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatı hızla devam ediyor. Bu projenin toplam bütçesi 3 milyon 385 bin TL. Bu proje kapsamında 6 adet villa tipi engelli bireyler için bahçeli ev ve 1 adet ana bina ve sosyal tesis yapılacak. Bu tesisler tamamlandığında toplam 72 engelli vatandaşımız engelsiz bir şekilde yaşamını sürdürecek" dedi.

Başkan Gözen, Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisinde çalışabilecek durumda olan 4 engelli birey istihdam edileceğini ifade ederek, "Yeşil Alan ve Park kısmında ise; Engelli çocuklarımızın kullanımına uygun oyun grubu, spor aletleri ve masa tenisleri yer alacaktır. Ayrıca park ve yeşil alan kısmımızda ise 23 adet kamelya yer alacaktır. Park ve yeşil alan bölümünün tüm aydınlatması ise güneş enerjisi ile sağlanacaktır. Bu haliyle projemiz ayrıca çevreci bir projedir" diye konuştu.

AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan ise konuşmasında Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi Projesi'nin bakanlığın da çok önem verdiği ve Türkiye'de de çoğalmasına önem verdikleri projelerden olduğunu söyledi. Hükümet olarak 2005 yılında engelliler kanununu çıkardıklarını ifade eden Aşkın, "Son iki yılda 14 bin engellimiz istihdam edildi. 2002 yılında kamuda çalışana engelli memur sadece 5 bin idi ve bugün bu rakamlara baktığımızda bu sayı 32 bini geçti. Ayrıca özel sektörde de engellilerimizin istihdamını destekliyoruz. Bu konuda çok büyük teşvikler var. Birçok projeler var. Mesela bunlardan birisi koruyucu işyeri projesidir. Belediyelerimiz engelliler konusunda çok iyi çalışıyorlar. Çok iyi hizmet ediyorlar. Burada bugün çok önemli bir projenin temelini atacağız. O yüzden ben de çok heyecanlıyım. Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi Projesi'nin Turhalımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Tesisi Projesi'nin temeli Aile ve Sosyal Politikalar Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan ve Dilek Yüksel, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu tarafından atıldı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Gözen Ak Parti Turhal Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title