Haberler

Turhal, 66 Metreden Seyredilecek

Tokat'ın Turhal ilçesinde belediye tarafından yaptırılan 66 metre yüksekliğindeki kulede sona yaklaşılıyor.

Tokat'ın Turhal ilçesinde belediye tarafından yaptırılan 66 metre yüksekliğindeki kulede sona yaklaşılıyor.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, belediye tarafından yaptırılan Belediye Sosyal Tesisi ve Kule inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Gözen, Belediye kasasından bir kuruş dahi para harcanmadan kat karşılığı sistemi ile yaptırılan inşaatta yavaş yavaş sona yaklaşıldığını kaydetti. 2 ay içerisinde çalışmaların tamamlanarak açılış yapılmasını planladıklarını belirten Başkan Gözen, "Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çalışmalara hız verildi. Bugün itibariyle baktığımızda camlar takılma aşamasına geldi. Kafeterya kısmı olan en üst kısımda dönecek kısmın mekanizması konulmuş durumda. Artık ince iş diye tabir edilen inşaat işleri kaldı. Şu anda kulenin kafeterya kısmı olan en üst kısımda mutfak kısmının yapılması ve taban döşemelerinin yapılması ile ilgili süreç başlıyor. Kule'den Turhal gayet güzel görünüyor. Herkesin kule bittiğinde mutlaka buraya çıkıp Turhal'ı seyretmelerini isterim" dedi.

Kule inşaatıyla ilgili eleştirilere aldırmadıklarını ifade eden Başkan Gözen, "Çünkü biz bu hizmetimizin şehrimizin geleceği açısından önemli olduğu kanaatindeyiz. Ben buradan tekrar ifade etmek istiyorum. Turhal Belediyesi olarak Kule inşaatını kat karşılığı sistemi ile ihale ettik. Turhal Belediyesini bu hizmetten hiçbir şekilde 5 kuruş dahi kaybı olmadığı gibi artı kazancı var. Herkes her şey söyleyebiliyor ama biz bu alışkanlıktan şiddetle uzaklaşmak zorundayız. Bizim amacımız Turhalımızı marka şehir yapmak. Bu amaç doğrultusunda farklı bir eser ya da eserlerin olması gerekiyor. İşte alt geçit bunlardan birisi kule ikincisi ve buna benzer Şehirler Otobüs Terminalimiz, Kültür Merkezimiz bunlar ayrı ayrı birer markadır. Biz bu tür hizmetlerimizle geleceğe yatırım yapıyoruz Allaha şükürler olsun ki batakta olan bir belediyeyi ekonomik olarak düzlüğe çıkardık Ekonomik olarak ta çok iyi durumda olduğumuzu da söyleyebiliriz" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turhal Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title