Haberler

Turgutlu Belediyesi İşyerleri Satılığa Çıkıyor

Manisa'nın Turgutlu İlçesinde Belediyeye Ait 96 İşyerinin Açık Artırma Usulü ile Satışa Sunulacağı, Salı Günü Yapılacak İhalede 50 ile 86 Bin YTL Arasında Fiyat Belirlenen İşyerleri İçin Peşin Ödemede Yüzde 15 İndirim Yapılacağı Belirtildi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde belediyeye ait 96 işyerinin açık artırma usulü ile satışa sunulacağı, Salı günü yapılacak ihalede 50 ile 86 bin YTL arasında fiyat belirlenen işyerleri için peşin ödemede yüzde 15 indirim yapılacağı belirtildi.

Turgutlu Belediyesi Şehir Meclisi, ilçe merkezindeki yaya ve araç trafiğini azaltmak, buna paralel ticari yoğunluğu kent genelinde dengelemek istemiş, özellikle yük boşaltmak için şehir içine giren araçlarla ilgili yaşanan sorunları çözmek amacıyla zirai ilaç bayileri, gübre, zaire, un ve kepek üzerine iş yapan iş yerlerinin şehir dışına alınmasını kararlaştırmıştı. Yaklaşık 2 ay önce yapılan Belediye Meclis Toplantısı'nda Turgutlu Belediyesi tarafından Koşukırı mevkiine 4 bloktan oluşan 78 adet 105 metrekare, 18 adet 210 metrekarelik toplam 96 adet işyerinin yapımı kararı alınmış ve söz konusu proje kısa sürede hayata geçirilmişti. İşyerlerinin Ağustos ayı içerisinde tamamlanması hedeflenirken, projenin belediyeye maliyetinin yaklaşık 5 milyon YTL olduğu bildirildi. 20 Mayıs 2008 Salı günü Belediye Meclis Salonu'nda yapılacak ihale ile burada bulunan 96 iş yeri satışa sunulacak. 50 bin ile 86 bin YTL arasında fiyatları değişen işyerleri için peşin ödemelerde yüzde 15 indirim uygulanacak.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu iş yerlerini yaparken öncelikle Koşukırı mevkiini ticari anlamda kalkındırmayı hedefledik. Bilindiği gibi o bölgede anfi tiyatro, Irlamaz Spor Tesisleri ve Ege'nin en büyük soğuk hava deposu bulunuyor. Bölgeye sebze ve meyve hali yapılması konusunda da dev adımlar atıldı. Tüm bunların yanında hastane projesinin hemen yanında olan bu işyerleri gelecekte cazibe merkezi haline gelecek ve değerleri iki kat daha artacak. Başka bir yönden bakıldığında ise Turgutlu araç trafiği yönünden rahatlayacak ve şehir merkezindeki yoğunluk büyük ölçüde azalacak. Biz bu iş yerlerinin ihalesini inşaat malzemelerine gelmeden önce yapmıştık. Daha sonra gelen zamları ise işyeri satış fiyatlarına yansıtmadık. Bu fiyatlarla halkımızın işyeri sahibi olması çok daha kolay. Sosyal belediyecilik anlayışı ile her kesime hizmet etmeye devam ediyoruz" (İU-MY-ÖA) 16.05.2008 14:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title