Haberler

Tunus Heyeti Kto'yu Ziyaret Etti

Tunus Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, Tunus Büyükelçiliği Müsteşarı Anis Hajri, FIPA Türkiye temsilcisi Aydın Aydoğan ve beraberlerindeki iş adamı heyeti, Kayseri Ticaret Odası’na ziyarette bulundu.

Tunus Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, Tunus Büyükelçiliği Müsteşarı Anis Hajri, FIPA Türkiye temsilcisi Aydın Aydoğan ve beraberlerindeki iş adamı heyeti, Kayseri Ticaret Odası'na ziyarette bulundu.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ın makam odasında ziyaret eden Tunus Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, Kayseri'nin tarihi derin köklere dayanan bir şehir olduğunu ve gezdikleri Organize Sanayi Bölgesi ve diğer tesislerin kendilerini Kayserililer adına onurlandırdığını belirtti.

Kayseri geliş nedenlerinin Türkiye ile Tunus arasındaki ticari ilişkileri daha ileri seviyelere taşımak olduğunu belirten Büyükelçi Tekaya, "Ticari ilişkilerde ortaklıkların önemi büyüktür. Tunus'un kardeş dost ülke Türkiye ile olan ilişkilerini her alanda geliştirmek istemekteyiz. Mevcut potansiyeli değerlendirmek ve ön fikir edinmek için buradayız" dedi.

Tunus heyetinin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise iki ülkenin arasındaki dost ve kardeşlik bağlarına vurgu yaptı.

Hiçyılmaz iki ülke arasındaki tarihsel yakınlığın ticari ve ekonomik ilişkiler için de vesile olacağını belirterek, "Millet olarak biz Tunusluları seviyoruz ve Tunusluların da bizi sevdiğin biliyoruz. Tarihi ve kültürel bağlarımız var. Ticaret ve Sanayide işbirliğimizi nasıl artırabileceğimizi araştırmamız gerekiyor. Ticaretimiz arzu ettiğimiz noktada değil. 2013 yılında Tunus'a yaptığımız ithalat 290 milyon dolar ve ihracatımız ise 890 milyon dolar civarında gerçekleşti. Kayseri'nin ise Tunus'a olan ihracatı 26 milyon dolar olarak gerçekleşmişken, ithalatımız ise 140 bin dolar civarında bulunmakta. Ticaret hacmimizin artması için karşılıklı olarak çaba göstermemiz gerekmektedir" diye konuştu.

İşadamlarının karşılıklı heyetler halinde ticaretin gelişmesi için çaba göstermesi gerektiğini ifade eden Hiçyılmaz, Türkiye'ye 60 bin civarında Tunuslunun turist olarak geldiğini bildiklerini ve Erciyes'te bulunan kış sporları merkezini tüm Tunusluların ziyaret etmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Ziyarette, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ferhat Akmermer, Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Coşkun ve KTO Meclis Başkan Yardımcısı Halit Suvar da yer aldı.

Tunus heyeti toplantısı daha sonra FIPA Türkiye temsilcisi Aydın Aydoğan tarafından yapılan sunumla devam etti. Toplantının sonunda Tunus Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya ve Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz günün anısına karşılıklı hediye takdiminde bulundular. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kayseri Tunus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title