Haberler

Tüketiciyi Mağdur Eden Ucuz Çin Malları Hurdacılara Yaradı

Türkiye'de birçok sektörü olumsuz etkileyen ucuz Çin malları, hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ederken, hurdacıların işlerini yoğunlaştırdı.

Türkiye'de birçok sektörü olumsuz etkileyen ucuz Çin malları, hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ederken, hurdacıların işlerini yoğunlaştırdı. Aydın'da hurdacılara en fazla ekmek ucuz Çin mallarından çıkmaya başladı.

Özellikleri ve görünümü ile bir çok ünlü markaya tıpa tıp benzeyen ve cüzi fiyatlarla Çin malı çeşitli makineler, hem satanın esnafın hem de alan tüketicinin başına dert oluyor. Normal şartlarda 2 yıl garantisi bulunan pek çok makine birkaç kullanımdan sonra çöpe giderken, hurdacıların deposu da ucuz Çin malları ile dolmaya başladı. Aydınlı hurdacılardan Zafer Gül, "Hurdaya gelen makinelerin kendilerini bile şaşırttığını belirterek, eski ürünler yıllarca kullanılır, iyice eskidikten sonra bize gelirdi. Biz bu makinelerin parçalarını ayrıca satar ve kaliteli ürünler yıllarca hizmet ederdi. Ucuz Çin malları herkesin başını ağrıtmaya başladı. Biz hurdacıların işleri yoğunlaştı ama, Çin malları ne alanın ne de satanın yüzünü güldürmüyor" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title