Haberler

Tso Başkanı Mehmet Kemik, Mpm'nin Sonuç Değerlendirmesini Yaptı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik, Milli Prodüktivite Merkezi'nin (Mpm) Sonuç Değerlendirmesinde Yaptığı Konuşmada Bartın'ın Ekonomik, Siyasi, Kültür, Sanayi ve Turizm Potansiyelini Ortaya Koydu.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik, Milli Prodüktivite Merkezi'nin (MPM) sonuç değerlendirmesinde yaptığı konuşmada Bartın'ın ekonomik, siyasi, kültür, sanayi ve turizm potansiyelini ortaya koydu.

TSO Başkanı Mehmet Kemik, MPM'nin sonuç değerlendirmesinde yaptığı açıklamada TSO olarak, 102 yıllık geçmişi ve misyon sorumluluğu içerisinde tüccar ve sanayicinin problemlerine çözüm bulduğunu kaydetti. Kemik, "Bartın TSO, kent sosyal dokusu ile ilgili de görüş ve önerilerini de ortaya koymaktadır. Yıllardır göç olgusu yaşayan kentimiz 2000 yılı öncesi yüzde 11 olan nüfus azalması oranı 2001'den itibaren azalmanın durduğu, yeni genç nüfusun kent içindeki çalışma eğiliminin arttığını izlemekteyiz. Kişi başına GSMH bin 61 dolar olması son hesaplamalarda ülke düzeyindeki artış oranlandığında bin 468 dolar olmaktadır ki, yine 5084 sayılı yasa ile ilgili bin 500 dolar altı iller içinden çıkılamamaktadır. Yönetimine geldiğimizde ilk önceliğimizin Bartın'da göçü durdurmak, özellikle OSB odaklı sanayileşmenin önceliğinin olduğu görev bilinciyle, Bartın OSB'deki faal işletme sayısı 2005'te 12 iken, bugün çalışan fabrika sayımız 28'e ulaşmıştır. Tevsii alan genişleme, kamulaştırma, tahsis sonucundaki OSB'deki fabrika sayımız 40 civarında olacaktır. 2 bin dönüm yeni ilave OSB yatırım ile gelecek yatırımcılara arazi tahsisi konusunda müteşebbis heyetimiz talepleri karşılayacaktır. Limanımızın 1.sınıf gümrük kapısı olması, yapılacak demiryolu hattı ve özellikle ilimiz için cazibe yatırım sektörü olarak başlayan özel sektör demir çelik yatırımları, ilimiz gelişmesine katkı yapacaktır. Lojistik sorunların hal olması özellikle Batı Karadeniz sahil yolu, Ankara-İstanbul TEM bağlantılı duble yolların yapımı, havaalanımızın tarifeli seferlere başlaması, mevcut demiryolu Bartın bağlantısı ve limanın rehabilitasyonu sanayide ve yatırımda ilimizi daha gözde yapacaktır. Filyos vadi projesinin hayata geçişi Zonguldak-Bartın-Karabük üçgeninde göç olgusunu tersine döndürecektir" dedi.

KEMİK,"BARTIN YÜKSELEN YILDIZ OLACAK" TSO Başkanı Mehmet Kemik, Bartın'ın gelecek yatırımları ve hedeflerini de açıkladı. Başkan Kemik, "Yönetime geldiğimizde ikinci arzumuz kentimizin yıldızlar liginde yani ilk 500 sanayi kuruluşunda Bartın adını dalgalandıracak firmalarımızın olmasıydı. Bu yıl imalat sektöründe 20 yıldan beri ilk defa 2 firmamız ilk 500 firma içinde yerini alacaktır. 18 Mart 2005 seçimlerinden buyana Bartın TSO'daki şirket sayımız 260, şahıs firma sayımız da 220 olmuştur. İSO Belgeli hizmet ve kalite anlayışı ile hizmet veren odamızda bölgemizde ilk defa akreditasyon çalışmaları sonuç aşamasına gelmiştir. 5084 ve 5350 sayılı teşvikle 579 işyerimiz yararlanmaktadır. Teşvikten yararlanan sigortalı sayımızda 6 bin 859 olmuştur. 4 bin YTL' ye yakın desteği, enerji ve SSK işveren payı sanayicilerimize kazandırılmıştır. Aktif zorunlu sigortalı sayısı geçen yıla oranla 3 bin olmuş ve sigortalı sayısı artış göstermiştir. Odamız Kosgeble yaptığımız işbirliği sonucunda bölgede en büyük finanssal ve kurumsal desteği Bartın'a kazandırmıştır. İlimizdeki ticari sanayi yapısını geliştirme yolunda olan Bartın TSO sosyal sorumluluk bilinci ile her yıl ilimiz içinde üretilen sanayi mamullerinin tanıtımı için Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Ticaret ve Sanayi Fuarını 3 yıldır yapıyoruz. Bartın üniversitesinin kanunlaşması konusunu gündemde tutan odamız, tüm alt yapısını hazır olan kentimizde üniversiteye ait özlemimizi yerine getirecektir. Geçen yıl valilik, Bartın Belediye Başkanlığı ve Bartın TSO olarak hazırladığımız, YÖK ve MEB onayından geçirdiğimiz, bu yıl açacağımız 4 yıllık Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile ilgili çalışmamız üniversite konusunda odamızın isteğini ortaya koymaktadır. Kardeş okul projelerimiz ve mesleki eğitime olan desteğimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Kentimiz sosyo gelişmişlik oranında 55. sıradadır. Sıralamada üst sıralara çıkmak arzumuzdur. Verimlilik artırımı ortak iş yapma bilinci ve sanayi kültürümüzün gelişmesi ildeki yatırım heyecanını artıracaktır. Ne yazık ki yatan varlıklarımızın üretim ve yatırıma dönüşmemesi sadece ilimizin sorunu değil ülkemizin sorunudur. Özellikle büyüme hızımızı kesecek siyasi gündemlerden kaçmak gereklidir. İş dünyamızı ilgilendiren cari açıkla ilgili önlem gecikmeden alınmalı, serbest piyasa ve üretim üzerindeki yüklerin azaltılması mali disiplinden vazgeçmeden piyasalara güven verilmesi gerekmektedir. Zira esnaf, tüccar ve sanayicimiz piyasa durgunluğundan endişe etmektedir" diye konuştu. MPM Yönetim Kurulu geçen dönem Başkanı Bedirhan Çelik, MPM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal, MPM Genel Sekreteri Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Ünal, MPM Bölge Koordinatörü Dr. Halit Suiçmez, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Nevzat Korkmaz, MPM Eğitim ve Bilim Başkanı Yıldız Artar ve tüm MPM daire başkanları ile Asuman Karaca başta olmak üzere tüm eğitmenlere teşekkür eden Kemik, konuşmasını şöyle tamamladı:

"MPM ile ilimizin en önemli sorunu olan verimlilik bilincinin ve kültürünün yerleşmesini, özellikle işletmelerimizin ve kurumlarımızın projeye duyarlılığı ve kentin gelişimini sağlamakta büyük katkı olarak kabul etmekteyiz. Özellikle işletmelerimizin ve resmi kurumlarımızın projeye katkı ve duyarlılıkları MPM Projesinin gelişimini sağlamıştır. Bu konuda bizlere destek olanlara şükranlarımı sunuyorum." Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, kent gelişiminde il dinamikleri ile uyum ve fikir birliği içinde kentlerde olan dinamizm süreklilik arz edeceğini, Bartın TSO'nun kamu kurumları ve özel sektör arasında köprü vazifesi yaparken, il içindeki sivil toplum lideri olmanın görev ve sorumluluğu bilinciyle, il içindeki gelişme ve çelişkileri her zaman uzlaşı ve deneyimlerle çözeceğini belirtti.

(MAO-SD-Y) 14.03.2008 17:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title