Haberler

Toprak Sahne Tiyatrosu, Otomatik Buhran Oyunuyla Sezona 'Merhaba' Dedi

Urla Belediyesi'nin katkılarıyla ücretsiz olarak oynan "Otomatik Buhran" oyunu Urlalıları bir kez daha tiyatroyla buluşturdu.
Toprak Sahne Tiyatrosu öğrencileri Alp Sansür, Derya Sönmez, Gözde Demir, Hande Çetinkaya, Nazlıcan Demir, Yasin...

Urla Belediyesi'nin katkılarıyla ücretsiz olarak oynan "Otomatik Buhran" oyunu Urlalıları bir kez daha tiyatroyla buluşturdu.

Toprak Sahne Tiyatrosu öğrencileri Alp Sansür, Derya Sönmez, Gözde Demir, Hande Çetinkaya, Nazlıcan Demir, Yasin Çatal, Melis Ebeler ve Yağmur Ekin Taşel'in sahneledikleri oyunun yönetmenliğini Gökhan Altuntaş yaptı.

Absürt tiyatronun önde gelen yazarlarından biri olan Eugène Ionesco'nun, 2 kısa oyunundan uyarlanan Otomatik Buhran, sıradan durumların ötesinde bireyin var oluşundaki anlamsızlığı kendine özgü bir dille anlatıyor.

Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Başkan M. Selçuk Karaosmanoğlu, asfalt, yol, alt yapı gibi çalışmaların belediyenin görevleri olduğunu ama asıl yapılması gerekenin kentin sosyal ve kültürel seviyesini yüksek tutmak olduğunu dile getirdi. "Kültürel düzeyi yüksek, daha aydın bir toplum olma adına önem verdiğimiz kültür, sanat faaliyetlerini geliştirerek devamlılığını sağlayacağız." diyerek konuşmasını sürdüren Karaosmanoğlu, bu vizyonla yapılan çalışmalarda katkı sağlayan Toprak Sahne Tiyatrosu'na teşekkürlerini sundu.

Sezonun ilk oyununu oynayan Toprak Sahne Tiyatrosu, sanata değer verip destekleyen Başkan Selçuk Karaosmanoğlu'na teşekkürlerini dile getirerek, yine Urla Belediyesi'nin desteğiyle oluşturacakları "Doğaçlama Tiyatro" çalışmalarına tüm Urlalıları beklediklerini ifade ettiler. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Karaosmanoğlu Gözde Demir Çetinkaya Urla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title