Haberler

Toplu Sözleşmede Mutlu Son

Bartın Belediyesi ile Belediye-iş Sendikası Zonguldak Şubesi Arasında Başlayan ve Belediyede Çalışan 272 İşçiyi Kapsayan Toplu İş Sözleşme Görüşmeleri Anlaşma ile Sonuçlandı.

Bartın Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi arasında başlayan ve belediyede çalışan 272 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Belediye Başkanı Ahmet Altıntel başkanlığında yapılan toplu sözleşme görüşmelerine işveren adına komisyon üyeleri Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Keleş ve Bülent Özveren, Mali Hizmetler Müdür Vekili Hülya Yılmaz, Ruhsat ve Denetim Müdürü Coşkun Altay, Avukat Derya Atmaca, Muhasebe Şefi Birol Demirkoparanoğlu ile Muhasebe Personeli Yelda Özcan katılırken, sendika adına Belediye-İş Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar, sendika yetkilisi Tahsin Atayan ile belediye sendika işyeri temsilcileri katıldı. Mali konuların ele alındığı toplu sözleşme görüşmeleri sonunda sendikaya yeni üye olan ve asgari ücretle çalışan 159 işçiye yıllık ortalama yüzde 75, önceki sendikalı 113 işçiye yıllık ortalama yüzde 8,5 oranında zam yapıldı. Toplu sözleşmeden ilk kez yararlanan 159 işçinin taban yevmiyesi 25 YTL. olarak belirlenirken 1. ve 2. altı ay için 2'şer YTL. seyyanen artış sağlandı. Buna göre sözleşme öncesi 435 YTL. maaş alan belediye işçilerinin maaşı ilk altı ayda 740 YTL., ikinci altı ayda 780 YTL. oldu. Önceki sendikalı 113 işçinin günlük yevmiyelerine de birinci altı ayda 2, ikinci 6 ayda 2 YTL. seyyanen zam yapıldı. Buna göre 113 işçi için en yüksek maaş birinci altı ayda bin 400 YTL., ikinci altı ayda bin 430 YTL, orta kademede maaş birinci altı ayda bin 240 YTL., ikinci altı ayda bin 280 YTL., en düşük maaş birinci altı ayda bin YTL, ikinci altı ayda bin 50 YTL. oldu.

İŞÇİLERİN SOSYAL HAKLARINDA İYİLEŞTİRME SAĞLANDI İzin harçlığı 120 YTL'den 140 YTL.'ye, direksiyon pirimi 40 YTL.'den 45 YTL'ye, evlenme yardımı 300 YTL'den 400 YTL.'ye, ölüm ve cenaze yardımı işçinin iş kazası sonucu ölmesi halinde 2 bin YTL.'den 2 bin 500 YTL.'ye, normal ölümü halinde 700 YTL.den bin YTL'ye, ana-baba-eş ve çocuklarının ölümü halinde 300 YTL.'den 400 YTL.'ye, afet yardımı bin YTL'den, bin 500 YTL'ye yükseldi. Günlük yemek yardımı da 5 YTL.'den 5.50 YTL.ye yükseldi. Toplu sözleşmenin masa başında anlaşma ile sonuçlandırılmasından mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, "Biz her zaman çalışanlarımızın alın terinin ve emeklerinin karşılığını hakkıyla vermeye çalıştık. Maaş ve ikramiye ödemelerini aksatmadık. İyi niyet, hoşgörü ve fedakarlık anlayışı ile başladığımız toplu sözleşme görüşmelerinin de bu şekilde sonuçlanması hepimizi mutlu etti. İşçilerimize hayırlı olsun" dedi.

(MAO-SD-Y) 28.02.2008 18:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title