Haberler

"Top Polonya'da Dört Köşe" Fotoğraf Sergisi

Vasıf Çınar'da açılan "Top Polonya'da dört köşe" isimli fotoğraf sergisi, 2012 Avrupa Şampiyonası'nda ev sahipliği yapan dört kenti İzmir'e getirdi.

Vasıf Çınar'da açılan "Top Polonya'da dört köşe" isimli fotoğraf sergisi, 2012 Avrupa Şampiyonası'nda ev sahipliği yapan dört kenti İzmir'e getirdi.

Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen sanatçı Akgün Akova'nın "Top Polonya'da dört köşe" isimli fotoğraf sergisi,

Birinci Kordon'da Vasıf Çınar Bulvarı'nda açıldı. Polonya'da 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın düzenlendiği kentler olan Poznan, Gdansk, Wroclaw ve Varşova'yı tanıtan fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü. Serginin açılışında konuşan Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirterek, "2013 yılında Türkiye ile 1923 yılında imzaladığımız dostluk anlaşmasının 90. yıldönümü. 2014 yılında ise Türkiye - Polonya diplomatik ilişkilerinin 600. yıldönümü kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun desteği ile gerçekleştirdiğimiz bu sergi bizim için büyük önem taşıyor. Polonya ve Ukrayna'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2012 yılı Avrupa Futbol Şampiyonası'nın bazı maçları bu sergide yer alan kentlerde oynanıyor. Ülkemizin havasını bu sergiyle İzmirliler'e taşımak istedik" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ise konuşmasında Polonya ile Türkiye arasında 600 yıl öncesine dayanan tarihi dostluğa vurgu yaptı. İki ülke insanın birbirini çok iyi anladığını, ticari ve kültürel anlamda ilişkilerin çok iyi olduğunu söyleyen Aydoğan, "Polonya, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilk tanıyan Avrupa ülkesi olmuştur. Bu serginin, iki ülke arasında var olan iyi ilişkileri daha da güçlendireceğine inanıyorum" dedi. Polonya İzmir Fahri Konsolosu Ceyla Borovalı, konsolosluk olarak amaçlarının iki ülke arasındaki ekonomik kültürel ve sosyal faaliyetlerle köprü görevinde bulunarak paylaşımı artırmak olduğunu belirtti.

"Top Polonya'da Dört Köşe" sergisi Akgün Akova'nın Varşova, Poznan, Wroclaw ve Gdansk'ta çektiği fotoğraflar ve bu fotoğraflar için Gülden Akıncı ile birlikte yazdığı metinlerden oluşuyor. Sergi 21 Haziran tarihine kadar izlenebilecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akgün Akova Polonya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title