Haberler

Tokat'ta 4 Bin 576 Şikayet Tüketici Lehine Sonuçlandı

Tokat Ticaret İl Müdürü Ali Osman Sakar, 5 bin 548 şikayetin 4 bin 576’sının tüketici lehine, sonuçlandığını söyledi.

Tokat Ticaret İl Müdürü Ali Osman Sakar, 5 bin 548 şikayetin 4 bin 576'sının tüketici lehine, sonuçlandığını söyledi.

Tokat Ticaret İl Müdürü olarak atanan Ali Osman Sakar, Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında bireylerin yaptığı tüketimin en az üretim kadar bilinçli ve doğru olması, ülkelerin kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli etkenlerden birisi olduğunu ifade ederek,"Bu bakımdan, küçük yaşlardan başlayarak verilecek eğitimlerin yanı sıra, sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket eden sivil toplum kuruluşlarımızın faaliyetleri de son derece önemlidir. Büyük bir hızla yaşanan bilimsel ve teknolojik gelişmeler insan hayatını oldukça kolaylaştırmış, tüketim açısından ise seçeneklerimizi çoğaltmıştır. Her alışverişte harcama belgesi, ürüne göre de garanti belgesi talep edilmelidir. Böylece üretici ve satıcıların yükümlülüklerini yerine getirmesi sosyal barışa da katkı sağlamış olacaktır" dedi.

Sakar, Türkiye'de 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve bu kanuna istinaden çıkarılan uygulama yönetmelikleri ile güvence altına alınmış olduğunu belirterek,"2016 yılı içerisinde Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına 2 bin 356 adet şikayet başvurusu yapılmış, önceki yıllar itibariyle değerlendirilen toplam 5 bin 548 şikayetle ilgili 4 bin 576'si tüketici lehine, 972'si ise tüketici aleyhine olarak sonuçlanmıştır. Hakem heyetlerine her yıl artan başvurulardan ve alınan kararların tüketici lehine sonuçlanmasından, tüketicilerimizin haklarını aramada her geçen yıl daha bilinçli hareket ettiklerinin göstergesidir" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tokat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title