Haberler

Tokat'a 3 Milyon TL'lik Sosyal Tesis

Güncelleme:

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası, yaptırılan Seyirtepe Sosyal Tesislerini törenle açtı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yaptırılan Seyirtepe Sosyal Tesisleri törenle açıldı.

Gıj Gıj Tepesi'nde yapılan tesisin açılışına; Tokat Valisi Cevdet Can, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Devlet eski Bakanı Ali Şevki Erek, eski Büyükelçi Hulusi Kılıç ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat, Seyirtepe Sosyal Tesisleri'nin bugünkü haliyle yaklaşık olarak 3 milyon TL'ye mal olduğunu söyledi. Tesisin yapımı ve tefrişatı ile ilgili olarak Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan 615 bin TL, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden 327 bin 500 TL hibe olarak maddi destek alındığını ifade eden Başkan Arat, "Geri kalan miktarın tamamı Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'nın kaynakları kullanılarak yapılmış olup, halihazırda bir takım ilaveler nedeniyle harcamalar devam etmektedir. Tesis tamamen Tokat Ticaret ve Sanayi Odası kontrolünde olan bir iktisadi işletme üzerinden işletilmekte olup, bugün itibariyle 25 adet personel çalışmakta olan tesiste yaklaşık 600 kişiye aynı anda hizmet verilebilecektir" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın Tokat Valisi iken atıl durumda olan bu yerle ilgili özveriyle çalıştığını bizzat gözlemlediğini ifade ederek, "Yine aynı şekilde Ahmet beyin konuşmasında da belirttiği gibi eski valilerimizin, il genel meclisi üyelerimizin ve benden önceki belediye başkanımızın da bu konuyla ilgili büyük çabalar sarf ettiğini biliyorum. Bugün hepimiz için bence güzel bir mutluluk. Şehrimize böyle bir tesisin kazandırılması, gelip insanların burada hem Tokat'ı seyretmeleri, hem de burada güzel vakit geçirmeleri anlamında gerçekten son derece manidar" diye konuştu.

Tesislerin Tokat'a kazandırılmasında büyük emek sahibi isimlerden birisi olan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, yaptığı konuşmada tesisin yapımına nasıl karar verildiğinin hikayesini anlattı. Valilik yaptığı dönemde yeni tesis binasının mevcut yerindeki eski binayı gezdiğini ve mülkiyeti il özel idaresinde olan birçok yerinde çökmeler görülen eski binanın nasıl değerlendirilebileceğiyle ilgili değerlendirmeler yaptıklarını ifade eden Vali Yılmaz, TTSO Başkanı Ahmet Arat'ın bu tesislerin yapımı için gönüllü olduğunu belirtmesi üzerine OKA'da kararın çıktığını hatırlattı. O günden bugüne kadar yapılan çalışmalar sonrasında bu güzel tesisin ortaya çıktığının altını çizen Vali Yılmaz, tesisin ilk kararının çıktığı günden, açılacağı güne kadar emek sarf eden herkese teşekkür etti.

Tokat Valisi Cevdet Can, şehirlerin yaşadıklarını, geliştiğini, heyecanlandığını, zaman zaman doruk noktaya çıktığını söyledi. Bu tür tesislerin önümüzdeki süreçte arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılacağını ifade eden Vali Can konuşmasına şöyle devam etti:

"Ne yaparsanız yapın, ne iş yapıyorsanız yapın öncelikle toplumsal faydayı gözetmemiz gerekiyor. Toplumsal faydayı sağlarsanız, toplumun kazanmasını ön plana çıkarırsanız hepimiz kazanırız. Toplumsal faydamızın ana unsura da bilindiği üzere Tokat. Toplumsal konuların konuşulması kolay icraatı da zordur. İşte biz bu icraata geçirmeyi burada, bu tesislerde yapacağız."

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek tesisin açılışı yapıldı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerif Yılmaz Eyüp Eroğlu Kütahya Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title