Haberler

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Paneli

Tokat’ın Turhal ilçesinde “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği” paneli düzenlendi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği" paneli düzenlendi.

Tokat Valiliği, Gazi Osmanpaşa Üniversitesi(GOÜ), İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin organize ettiği panel Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Panele Kaymakam Bünyamin Yıldız, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kasap, GOÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ali Sakin, Turhal Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Geniş, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ümit Ok, İl Genel Meclisi Üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Turhal Meslek Yüksekokulu(MYO) Müdürü Prof. Dr. Ömer Faruk Taşer'in moderatörlüğünde yapılan panelde Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Başak Özyılmaz ve Turhal Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muammer Gürçay sunumlarını gerçekleştirdiler. Panelde Turhal tarımının mevcut durumu, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğindeki potansiyeli ve bu potansiyeli harekete geçirilmesi için yapılması gerekenler konuşuldu.

Panelde bir konuşma yapan Kaymakam Bünyamin Yıldız, "İlçemiz çok önemli tarım potansiyeline ve tarımsal sanayi deneyimine sahiptir. Bu potansiyelin kullanılması için büyük projeler hazırlıyoruz. İlçemizin ürün bazlı Tarım Master Planı'nı hazırlıyoruz. Bağcılık konusunda yaptığımız projeleri diğer tarım ürünler için de yapıyoruz. Tıbbi aromatik bitkilerde dünyada ve ülkemizde ciddi gelişim trendinde olan bir alan. İlçemizin bu konudaki potansiyelini kullanarak, bu gelişmelerden payımıza düşeni almalıyız" dedi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bünyamin Yıldız Turhal Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title