Haberler

Temsan Genel Müdürü Uşak'taki Akarsularda İncelemelerde Bulundu

Uşak'taki Atıl Durumda Bulunan Küçük Su Kaynakları Üzerinde Mini Hes Kurulması Amacıyla Uşak'a Gelen Temsan Genel Müdürü Osman Kadakal ve Ekibi Karahallı, Banaz ve Ulubey İlçesindeki Akarsularda İncelemelerde Bulundu.

Uşak'taki atıl durumda bulunan küçük su kaynakları üzerinde mini hes kurulması amacıyla Uşak'a gelen TEMSAN Genel Müdürü Osman Kadakal ve ekibi Karahallı, Banaz ve Ulubey ilçesindeki akarsularda incelemelerde bulundu.

AK Parti Uşak Milletvekili ve Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Sözcüsü Nuri Uslu'nun başkanlığında gerçekleştirilen gezide TEMSAN Genel Müdürü Osman Kadakal, TEMSAN Daire Başkanı İbrahim Demirhan ve ekibi Banaz İlçesi'ne bağlı Gürlek Köyü'ndeki balık üretim tesislerini su sağlayan kanalları, Karahallı'daki 1950 yılında inşa edilen küçük çaplı hidroelektrik santrali ile Ulubey İlçesi'ndeki akarsuları inceledi.

İnceleme Gezisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Uşak Milletvekili Nuri Uslu, bölgemizdeki kaynaklarımızı şuanda verimli olarak kullanamıyoruz. Bu kaynaklardan daha sağlıklı bir enerji elde etmek amacıyla TEMSAN Genel Müdürlüğü ile incelemelerde bulunuyoruz. Burada akarsularımız, rüzgar ve güneş enerjilerinden nasıl faydalanabileceğimizi araştırıyoruz. Amacımız sanayicilerimizi de uluslar arası alanda rekabet edebilme gücüne ulaştırmaktır. Sanayideki girdi maliyetlerinin içerisinde en yükse olanı enerjidir. Ülke olarak enerjide dışa bağımlıyız. Bu bağımlılığı en aza indirmemiz gerekiyor. Uşak'taki yerel kaynaklarımız büyük çaplı bir enerji imkanı sağlamasa da bölgedeki sanayicimizin ve sulamada çiftçilerimizin ihtiyacının bir kısmını sağlayabilir miyiz düşüncesindeyiz."dedi.

Türkiye Elektro Mekanik Sanayi (TEMSAN) Genel Müdürü Osman Kadakal ise 1950 yılında inşa edilen Hidroelektrik santralinin yenilenerek daha fazla enerji elde edilebileceğini söyleyerek, "Türkiye olarak rüzgar, güneş su kaynaklarını çok iyi kullanamıyoruz. Burada da böyle bir örnek var. Bu hidroelektrik santrali 1950 yıllarında küçük bir alana enerji sağlamak için kurulmuş. Bu santrali daha verimli hale getirebiliriz. Enerjide ülkemiz dışa bağlı ve bu kaynakların boşa akması anlamına geliyor. Akarsularımızdaki su kaynaklarımızın her damlasını değerlendirmemiz lazım. Biz bu kaynaklarımızı elektrik enerjisine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda yeni bir etüt yapıp boşa giden suları kullanmak istiyoruz. Sanayideki enerji maliyetlerinin düşmesi için bu tip projeleri önem vermek zorundayız."dedi.

TEMSAN olarak devlete bağlı bir kuruluş olmalarına rağmen kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalıştıklarını yenilenebilir enerji programı çerçevesinde uygulanabilir projelere ihtiyaç duyduklarını ifade eden Osman Kadakal, "Bugüne kadar bu tür çalışmalar çok ağır ilerliyordu. Bundan sonraki aşamaların daha hızlı yürüyeceğini düşünüyoruz. TEMSAN'a da kaynak lazım. Dünyaya entegre olabilmek ve ayakta kalabilmek için projeler üretiyoruz. Türkiye'nin her bölgesinde bu projeleri gerçekleştirmek ve uygulayabilmek için incelemelerde bulunuyoruz. Projeleri hayata geçirebilmemiz için yerel yönetimlerin de destek vermesi gerekiyor." diye konuştu.

(KY-Mİ-

(KY-Mİ-)

19.01.2008 16:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title