Haberler

Teknokent İrtibat Ofisleri Faaliyete Geçti

Bingöl'de üniversite-sanayi işbirliği toplantısı yapıldı.

Bingöl'de üniversite-sanayi işbirliği toplantısı yapıldı.

Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde senato odasında yapılan toplantıya, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, Organize Sanayi Müdürü Mürşit Aytekin, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut ilhan, FKA İl Temsilcisi İsa Telimen, Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Üyeleri, iş adamları ve üniversitenin ilgili birimlerinden akademisyenler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş, bundan sonraki çalışmalarda daha kapsayıcı ve yol gösterici çalışmaların yapılacağını ifade etti. Bingöl'de, Ticaret Sanayi Odası ve Organize Sanayi Müdürlüğü ile birlikte daha organizeli ve sistemli çalışmaların yapılacağını belirten Baydaş, şunları söyledi:

"TÜBİTAK'ın sanayiye yönelik çok ciddi destekleri var. Üniversite olarak, sanayiye yönelik bilimsel AR-GE destekleri için her türlü yardımlarda bulunabiliriz. Üniversite size AR-GE hizmeti verecekse sizden talep gelmesi lazım. Proje bazında da eşgüdümlü bir şekilde proje yapma kültürünü geliştirmemiz gerekir. Bu amaçla üniversitemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ramazan Meral'in TÜBİTAK destekli proje hazırlama eğitimi 11-13 Kasım tarihlerinde yapılacaktır. İlgi duyan işadamları da bu eğitime katılabilirler."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çiftçi ise, "Üniversitemiz ile Atatürk ve Fırat Üniversitesi ile yapılan protokoller ile birlikte, Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofislerinin irtibat büroları açıldı. Akademisyenler ve sanayicilerimiz bu imkanlardan yararlanabilirler" dedi. Üniversitenin bir ildeki gelişim trendine çok önemli katkılar sağladığını belirten Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay da, "Üniversitemiz, kısa sürede 10 bin öğrenciye ulaştı. Üniversite, bacasız bir fabrika gibi Bingöl için büyük bir yatırım olup, bu konuda büyük emekler harcayan sayın rektörümüze ve ekibine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mürşit Aytekin da, OSB'nin kuruluş yerinin son derece önemli olduğunu, lojistik olarak da kavşak noktada yer aldığını, parsellerinin çoğunun iş adamlarına tahsis edildiğine dikkat çekti. OSB'nin İl sanayisinin gelişimindeki önemine vurgu yapan Aytekin, "OSB, yönetim kurulu, valilik ve Kalkınma Bakanımızın himayesinde son yıllarda çok hızlı bir şekilde gelişmekte ve kurumsallaşmaktadır" şeklinde konuştu.

Toplantının üniversite-sanayi işbirliğine ivme kazandıracağına dikkat çeken Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut ilhan ise, Bingöl'de kapasite raporu olan firma sayısının 70 civarında olduğunu, bunların çoğunun paketleme ve gıda sektöründe faaliyet gösterdiklerini söyledi. İlhan, konuşmasında ayrıca, sanayi sitesindeki üreticileri de düşünmek gerektiğini, üniversite-sanayi işbirliğinde AR-GE çalışmalarının artması gerekliliğine dikkat çekti.

"SERMAYE ÜRKEK VE NAZLIDIR"

Üniversitenin böyle bir toplantı düzenlediği için memnuniyetlerini ve teşekkürlerini ifade eden TSO Başkan Vekili Orhan Camuka da, "Üniversite yavaş yavaş gelişiyor, yıllardır olumsuz koşullardan dolayı esnaf ve sanayicimiz zarar gördü. Yaylalara çıkamadık, şu anda şartlar değişti. Bu süreçten sonra neler yapabiliriz. Üniversite, Sanayi, OSB olarak bir şeyler ortaya koymamız lazım. Sermaye ürkektir, nazlıdır, çekip gidebilir, bunu burada tutmak için çabalamalıyız" dedi. Toplantıda konuşan iş adamı Mehmet Buhan, Bingöl'ün sanayi şehri olmadığına dikkat çekerek, özellikle tarımsal alanda yapılacak üretimin çok verimli olacağını, ceviz, kuru fasulye ve nohut gibi ürünlerin, ulusal marketlerde satılabileceğini ifade etti. Buhan, AR-GE çalışmalarında üniversitenin kendilerinin yanında yer almasının çok önemli olduğunu, üniversite isminin bile yanlarında olmasının yeterli olacağını belirtti. Gıda alanında önemli ürünler ürettiklerini belirten Buhan, analiz için çevre illere gittiklerini Üniversitemizin bu analizleri yapması durumunda, dayanıklı ekmek gibi ürünleri dünyanın birçok ülkesine satabileceklerini belirtti. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bingöl Üniversitesi Gıyasettin Baydaş Mehmet Çiftçi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title