Haberler

Tekkeköy'de Güreş Şenliği

Güncelleme:

Tekkeköy Belediyesi 3. Kültür, Doğa ve Turizm festivali kapsamında düzenlenen ve Karadeniz'in en büyük organizasyonu olan yağlı güreşlerde Ali Gürbüz, başpehlivan oldu.

Tekkeköy Belediyesi 3. Kültür, Doğa ve Turizm festivali kapsamında düzenlenen ve Karadeniz'in en büyük organizasyonu olan yağlı güreşlerde Ali Gürbüz, başpehlivan oldu.

3. Kültür, Doğa ve Turizm Festivali kapsamında Samsun Tekkeköy ilçesi Büyüklü Mahallesi'nde düzenlenen yağlı güreşler nefes kesti. Bu sabah 10.00'da başlanan müsabakalara Şaban Yılmaz, Serhat Gökmen, Osman Aynur, Hasan Tuna, Kenan Şimşek, Gökhan Arıcı, Ali Gürbüz, Ekrem Yavuz, Fatih Atlı, Bayram Ertan, Ali Rıza Kaya ve Güngör Erkin gibi toplam 24 Kırkpınar pehlivanı katıldı.

Güreşlerde yapılan ağalık yarışmasında 50 bin TL ile geçen senenin ağası Tekkeköylü iş adamı Mustafa Sevilmiş, yeniden ağa seçildi.

Büyüklü Mahallesi'nde yapılan güreşlere çevre il ve ilçelerden de büyük bir ilginin olduğunu söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, "Her yıl gittikçe gelişiyor. Yaklaşık güreş alanlarımızda 24 tane başpehlivan var. Karadeniz'in en büyük organizasyonu olması nedeniyle Tekkeköy Büyüklü güreşleri Karadeniz'in gurur kaynağı oldu. Büyüklü halkının ve civardaki il ile ilçelerden ve köylerden gelen misafirlerimiz var. Bundan sonraki yıllarda da bu güreşlerimiz tüm hızıyla devam edecektir" dedi.

Başpehlivanlar final maçında 2011 - 2012 Kırkpınar Başpehlivanı ve Antalya Belek Belediyesi Başpehlivanı Ali Gürbüz ile Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Başpehlivanı Bayram Ertan eşleşti. Finalde rakibini yenen Ali Gürbüz başpehlivan oldu. Büyük Başaltı Pehlivan yarışlarında ise Onur Şenel birinciliği elde etti.

Başpehlivan olan Ali Gürbüz, "Samsun gerçekten yağlı güreşi seven ve çok şampiyonlar çıkarmış bir şehirdir. Bugün zorlu müsabakalar yaptım. Bugün birinci oldum. Çok mutluyum" diye konuştu.

Tekkeköy ilçesi Büyüklü Mahallesi'nde düzenlenen güreşleri Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy, MHP İl Başkanı Şaban Kılıç ve çok sayıda güreş sever izledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırkpınar Tekkeköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title