Haberler

Tekirdağ Müftüsü Gürlen Açıklaması

"Ramazan, bizi biz yapan, bizi millet, devlet yapan, geleceğe hazırlayan, gönülleri bağlayan muhteşem bir rahmet ayıdır"

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, "Ramazan, bizi biz yapan, bizi millet, devlet yapan, geleceğe hazırlayan, gönülleri bağlayan muhteşem bir rahmet ayıdır" dedi.

Gürlen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının rahmet ve mağfiret ayı olduğunu ifade etti.

Ramazanda birçok etkinlik düzenleyeceklerini belirten Gürlen, "İnsanımıza, ramazan sevincini, neşesini duyurabilmek ve yaşatabilmek için, Allah'ın mesajlarını bu mübarek ayda daha güzel verebilmek için programlar düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Gürlen, ramazanın, irşat ve tebliğ için en uygun zaman olduğunu vurgulayarak, "Bu ayda çölün yağmura susadığı gibi gönüller açılıyor. 11 ay günahlarla kurumuş gönüllere ramazan ayının rahmeti öyle bir feyiz, öyle bir güzellik veriyor ki,  işte o anda tebliğin tam zamanıdır, irşad tam zamanıdır. Yumuşayan gönüllere biz de giriveririz sözlerle, sevgilerle. İnşallah bunu murad ederek güzel programlar yaptık" ifadelerini kullandı.

Ramazan süresince yapacakları çalışmaları anlatan Gürlen, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı, Türkiye'de olduğu gibi Tekirdağ'da da yoğun bir şekilde yaşanacak. Ramazan ayı dolayısıyla müftülükçe oluşturulacak ekipler, hastaneler, huzur evleri, cezaevleri, sevgi evleri ve esnaf ziyareti yapacak. İl genelinde birçok camide iftar verilecek. Ramazan boyunca Süleymanpaşa ilçesinde Eski Cami'de hatimle teravih namazı kılınacak. İl genelindeki bütün camilerde, sabah, öğle ve ikindi vakitlerinde mukabele okunacak. İstanbul ile Tekirdağ ramazanda kardeş il olarak belirlendi. Vaaz için karşılıklı illere gidilecek. Bunun yanında çeşitli organizasyonlarla ramazan ayını en iyi şekilde değerlendireceğiz." - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Gürlen Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title