Haberler

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen Açıklaması

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Ramazan ayının insanlar arasındaki saygı ve sevgiyi, birlik ve beraberliği birleştiren bir mübarek ay olduğunu söyledi.

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Ramazan ayının insanlar arasındaki saygı ve sevgiyi, birlik ve beraberliği birleştiren bir mübarek ay olduğunu söyledi. Orucun Allah rızası için tutulması gerektiğini söyleyen Gürlen, "Oruç zayıflamak için veya başka bir şey için tutulmasın" dedi.

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, 11 ayın sultanı Ramazan ayının manevi atmosferinin geldiğini dile getirdi. Ramazan ayında yapılan ibadetlerin ömür boyu insanlara vesile olduğunu söyleyen Gürlen, orucun Allah rıza için tutulması gerektiğini belirtti.

Gürlen, "Mübarek Ramazan ayının gölgesi, manevi atmosferi şuanda üzerimize düşmüş durumdadır. Ramazan Kuran'ın indiği bir aydır. Karanlıkların Kur'an ruhuyla aydınlığa dönüştüğü bir aydır. Efendimizin Kadir Gecesi'nde peygamberlik tacını giydiği aydır. Bu ay rahmetle, saygı ve sevgi ile dolu birlik ve beraberliğimizi birleştiren muhteşem bir aydır. Bizi millet yapan, bizi devlet yapan, bizi ayakta tutan Ramazan'larımızdır. Ramazan ayı bizim sosyalleşmemizi sağlar. Ramazan ayında tuttuğumuz oruçlarda ve teravihlerden aldığımız maneviyat bizlere ömür boyu yol gösterir. Bizden önce gelen ümmetlere de peygamberlere de Ramazan orucu farz kılınmıştır" dedi.

"ORUCU ALLAH RIZASI İÇİN TUTUN"

Orucun Allah rızası için tutulmasını vurgulayan Gürlen, "Orucu zayıflamak için başka bir şey için tutulmasın. Sadece Allah'ın rızası için oruç tutulsun. Peygamber efendimiz 3 aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının gelmesi için dua ediyordu. Efendimiz 'Şaban benim ayım ve Ramazan da ümmetimin ayıdır' diye söylüyor. Kendisine bağlı olan, inanan ümmetini son derece düşünen, onlar için ağlayan, onlar için gülen, ümmeti cehennemde yanmasın diye dua ve niyazda bulunan şefkat peygamberi ümmetinin Ramazan ayına ulaşması için dua ediyordu" ifadesini kullandı.

"RAMAZAN KÖTÜLÜKLERDEN TEMİZLENME AYIDIR"

11 ay boyunca kirlenmiş, rahmete susamış gönüllerin Ramazan ayı vesile ile temizleneceğini söyleyen Gürlen, "Ramazanda kötülüklerden vücudumuzu, kalbimizi, zihnimizi, midemizi, dilimizi ve bütün azalarımızı korumak için oruç tutulur. Onun için kötülükten, şeytandan korunmak için bu mübarek ayı değerlendirmemiz gerekir. Sizi Allah'tan ayıracak her türlü kötülükten korunasınız diye bizlere oruç farz kılınmıştır. Ramazan ayında yaptığımız ibadetlerin bir ömür boyu bize vesile olsun diye Allah bize orucu farz kılmıştır. Bütün Tekirdağlıların, bütün inanan kardeşlerimizin bu mübarek ayda inşallah rahmetle, mağfiretle Allah'ın affına ermelidir" şeklinde konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Gürlen Kadir Gecesi Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title