Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Şarköy'de arı üreticilerine destek

Tekirdağ Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve İl Özel İdaresi'nden kaynak sağlanarak hazırlanan "Tekirdağ Arıcılığını Geliştirme Projesi" kapsamında Şarköy'de 33 arı üreticisine 100 kovan dağıtıldı.

Polen tuzaklı ve çift kat Langstrooth tipi dağıtılan arı kovanları için Şarköy İlçe Tarım Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, tekniker Saim Kayıran üreticilere kovanların nasıl kullanılacağı hakkında bilgi verdi.

Fenni kovanlardan yararlanmak için projeye 15 köyden 83 üreticinin başvurduğu ve değerlendirmeye alınan 33 üreticiye arı kovanı verildiği belirtildi.

- "Amacımız, tüm ilçe halkını sosyal güvence altına almak"

Şarköy Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü, sigortalıların sorun ve şikayetlerini yerinde dinleyip, yeni çıkan kararnameleri de anlatmak için ilçe köylerini gezerek bilgilendirme toplantıları yapıyor.

İlçe Sosyal Güvenlik Müdürü İshak Marangoz, sosyal güvenliğin doğumdan ölüme kadar bütün vatandaşları kapsadığını belirterek, hem ilçe merkezinde hem de köylerde vatandaşlara hizmet vermekten büyük keyif aldıklarını kaydetti.

Bu hizmetlerinin aralıksız devam edeceğini aktaran Marangoz, amaçlarının tüm ilçe halkının sosyal güvence altına alınması olduğunu ifade etti.

40 yıldır yaptığı resim çalışmalarından oluşan sergi açtı

Şarköylü ressam Cenap Ceylan, hazırladığı kişisel resim sergisindeki yağlı boya tabloları hayır kurumlarına bağış yapan sanatseverlere verecek.

Şarköy-Mürefte doğumlu olan ve 40 yıldır resim yapan Ceylan, içinde ukde olan sergi açmayı gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "1973'ten-2013'e Cenap Ceylan' adlı kişisel sergimi açtım. Beni bu mutlu günümde yalnız bırakmayan dostlarıma  ve Şarköy halkına teşekkür ederim" diye konuştu.

Ceylan, son dönemde resimlerinde doğa, insan ve güncel olayları işlediğini, yağlı boya, akrilik ya da ikisini birden kullanarak, farklı ve kendine has karışık teknikler uyguladığını kaydetti.

Şarköy 1. Ulusal Resim Çalıştayı'nda yaptığı iki eserini belediye müzesine armağan ettiğini aktaran Ceylan, resim sergisinin 26 Ekim'e kadar açık kalacağını ifade etti.

Ressam-emekli öğretmen Ahmet Eser Köprülü'nün açılışını yaptığı sergide, bin 500 TL'den 40 bin TL'ye kadar fiyatlandırılan 70 yağlı boya tablo bulunuyor. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Tekirdağ Şarköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title