Haberler

Tekeler Halkı Köy İftarında Buluştu

Aydın’ın Karpuzlu ilçesine bağlı Tekeler Mahallesi sakinleri, kendi imkânlarıyla düzenledikleri iftar yemeğinde buluştu.

Aydın'ın Karpuzlu ilçesine bağlı Tekeler Mahallesi sakinleri, kendi imkanlarıyla düzenledikleri iftar yemeğinde buluştu.

Tekeler Mahallesi sakinleri, Kavak Alanı mevkiinde gerçekleşen iftar yemeğinde bir araya geldi. Köy imamı Hüseyin Uzun'un öncülüğünde ve Mahalle sakinlerinin kendi imkanlarıyla düzenlediği iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi. Ramazan ayının dayanışmayı arttırdığını aktaran Tekeler halkı, bu tür etkinliklerin toplumsal bütünlüğü korumaya yardımcı olduğunu dile getirdi.

Ekmeği bölüşmenin, Müslümanlığın ve insan olmanın gereği olduğunu ifade eden Tekelerliler, sofralarının herkese açık olduğunu söyledi. Mahaller sakinleri, yemek kültürlerinde zeytinyağı ve doğallık olduğunu dikkat çekerken, yemeklerin odun ateşinde piştiği için çok daha lezzetli olduğunu belirtti. Öte yandan doğal ve zeytinyağlı yiyeceklerin Ramazan ayı gibi uzun açlık dönemlerinde beslenme dostu olduğunu öne süren Tekelerliler, "Hayatın neşesi, sağlıklı olmaktan geçer. Sağlığın yolu da Tekeler'den geçer" dedi.

Oruç açtırmanın önemine değinen İmam Hüseyin Uzun ise Peygamberimizin "Kim bir oruçluyu iftar ettirirse oruçlunun sevabı kadar sevap kazanır. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez" dediğini hatırlattı.

Yapılan iftar duasından sonra hep birlikte oruçlarını açan Tekelerliler, iftar programlarının her Ramazan'da devam edeceğini bildirdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Uzun Karpuzlu Kavak Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title