Haberler

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Nuri Uslu'dan Kirlikik Uyarısı

TBMM Çevre Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu, Büyük Menderes ve Gediz Nehri'nin Çevre İlçe ve Beldelerden Gelen Atıklarla Kirlendiğini Belirterek, Çevre Sorunlarının Havza Bazında Çözümlenmesi Gerektiğini Söyledi.

TBMM Çevre Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu, Büyük Menderes ve Gediz Nehri'nin çevre ilçe ve beldelerden gelen atıklarla kirlendiğini belirterek, çevre sorunlarının havza bazında çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin çevre sorunlarını çözmek için turizm alanlarından işe başlamak gerektiğini ifade eden Nuri Uslu, "Ege ve Akdeniz bizim tatil bölgelerimiz ve ülkemizin dış dünyaya karşı vitrini konumunda"dedi. Komisyon olarak planlarının hazır olduğunu ve önümüzdeki aylarda bazı illere inceleme gezisi düzenleyeceklerini dile getiren Uşak Milletvekili Nuri Uslu, Büyük Menderes ve Gediz Havzaları'ndaki kirliliğin önlenmesi için bakanlıklar bazında da çalışma başlattıklarını gerekirse konuyu Greenpeace ile de görüşeceklerini belirterek, " Çevre sorunları havza bazında ele alınmalıdır. Türkiye'nin çevre politikası ne olmalıdır ve nasıl olmalıdır gibi konuları masaya yatırıyoruz. Çevre Bakanlığı'nı dinledik ve ardından Devlet Planlama Teşkilatı'ndan brifing aldık. Çevreyle ilgili karar mekanizmalarını dinledik. Çevre sorununa turizm alanlarından başlamak gerekiyor. Çünkü turizm alanları ülkemizin vitrini gibi duruyor. Ege ve Akdeniz başta olmak üzere turizm bölgelerinde kirlilik olmamalıdır. Sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak da çevre sorununu çözme açısından önemli bir ilerleme taşıdır"dedi.

Uşak'taki çevre sorunları ve alınan önlemleri de değerlendiren Nuri Uslu, " Uşak'ta 3 tane arıtma tesisi var ve çalışıyor. Uzun yıllardır kent içerisinde çevreyi kirleterek üretim yapan dericilerimizi organize sanayi bölgesine taşıdık. Bu dericilerimizin bir takım talepleri oldu. Karşılamak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. En büyük istekleri haksız rekabetin önlenmesi yönünde. Çünkü Uşak'a en yakın Kula'daki dericilerimiz hala arıtmasız çalışıyor. Hem haksız rekabetin önlenmesi hem de Gediz Nehri'nin kirlenmesini önlenmesi için bu sorunun ortadan kaldırılması gerekiyor. Gediz'le ilgili bir proje hazırlandı ve bakanlığımız bunu hayata geçirecek"diye konuştu.

(KY) 29.06.2008 20:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title