Haberler

Taşkın'dan Rışvanlılar Derneği'ne Ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, "Darbe ürünü olan bir anayasa ile çağdaş bir toplumu idare etmek mümkün değildir" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, "Darbe ürünü olan bir anayasa ile çağdaş bir toplumu idare etmek mümkün değildir" dedi.

Taşkın, genel seçim çalışmaları kapsamında Malatya Rışvanlıları Derneği'ni (Rışvander) ziyaret ederek, dernek yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi. Taşkın, demokrasinin, toplumsal huzurun ve barışın yerleşmesi için sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve derneklerin büyük bir görev ifa ettiğini belirtti.

"DEMOKRATİKLEŞME SÜREÇLERİNİN ZİRVE NOKTASI YENİ ANAYASADIR"

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerin Türkiye'nin ekonomik istikrarının devam etmesi ve çözüm sürecinin başarıya ulaşması için büyük önem arz ettiğini belirten Taşkın, "Bugüne kadar birçok demokratikleşme paketleri meclisten geçti ancak bunların hepsinin olmazsa olmazı yeni anayasadır. Milletimizin kendi iradesi ile oluşturduğu demokratik, özgürlükçü ve sivil bir anayasa şarttır. Darbe ürünü olan bir anayasa ile çağdaş bir toplumu idare etmek mümkün değildir. Bu sebeplerden dolayı demokratikleşme süreçlerinin zirve noktası yeni anayasadır" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ BU TOPRAKLARIN KANAYAN YARASIDIR"

Toplumların güven esasına dayalı yaşadığını belirten Taşkın, bin yıldır bu topraklarda Kürt, Türk, Alevi, Sünninin birlikte yaşadığını söyleyerek, "Bizler bu birlikteliğimizi bozmaya çalışan şer güçlere fırsat vermeyeceğiz. Siyaset öncü olacaktır, yol açacaktır bunun devamını ise sivil toplum örgütleri getirecektir. Geçtiğimiz günlerde Malatya'da 'Barış'a Bak' platformunu ağırladık. Projenin alt yapısını oluşturan bir sivil toplum örgütüdür. Sivil toplum siyasetin açmış olduğu çığırda inşallah bu işin devamını getirecektir. Çözüm süreci bu toprakların kanayan yarasıdır. Bu yara bizim ve biz kendi yaramızı kendimiz pansuman edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Rışvanlılar Derneği Başkanı Mehmet Haskul ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bayram Taşkın'a başarılar diledi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Türkiye Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title