Haberler

Tarsus'ta Öğrenciler, Fakülte Bahçesine Fidan Dikti

Mersin'in Tarsus İlçesindeki Teknik Eğitim Fakültesi Bahçesinde Tema Vakfı Tarafından Fidan Dikimi Gerçekleştirildi.

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Teknik Eğitim Fakültesi bahçesinde TEMA Vakfı tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.

Lise ve üniversite öğrencilerinin katıldığı etkinlikte kızıl çam fidanları toprakla buluşturulurken, TEMA Vakfı Tarsus Temsilcisi Nilgün Nokay Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Öncelikle Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yusuf Gürcan Ültanır'ın bir TEMA gönüllüsü olarak öğrencilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Geleceğin öğretmenleri olacak gençlerimiz, meslek hayatlarında da çevre bilincini öğrencilerine vererek, örnek öğretmenler olacaklardır. Fakültenin açıldığı günden beri uygun olan alanlara; fıstık çamı, mavi selvi, zeytin ve şimdi de kızıl çam fidanları diktik. Gerekli olduğunda da fidan dikimine devam edeceğiz. Ormanı, doğayı koruyabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek için onun elemanlarını tanımamız gerekir. Bu gerçekten hareketle ağacı tanıdığımız ölçüde sevgi bağlarımız güçlenecek, bu bağ ağacı sahiplenme, kollama, koruma duygularımızı da beraberinde geliştirecektir. Tanınmayan, bilinmeyen bir nesnenin sevilmesi, korunması, sahiplenilmesi sanırım pek kolay değil. Bu duygularla emek veren herkese teşekkürü bir borç bilirim" dedi.

Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ültanır da, öğrencilerin bilinçlenerek sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde bu faaliyetlerde bulunmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade ederek, "Bu hazırlıkları kendileri yaparak emek vermeleri, fakülteye sahip çıkmaları ve lise öğrencileriyle işbirliği yaparak ekip olabilme ruhuyla örnek olmaları ve çevre mücadelesinin önemini benimseyip mücadele vermelerini takdirle karşılıyorum" diye konuştu.

(EY-MT-Y) 21.02.2008 16:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title