Haberler

Tariş'te Rekor Yine Burhaniye'nin

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zeytin sezonu sona ererken 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nin (Tariş) zeytin işleme ve yağ alımında rekor kırdığı açıklandı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zeytin sezonu sona ererken 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nin ( Tariş ) zeytin işleme ve yağ alımında rekor kırdığı açıklandı.

Sezon da 140 bin çuval zeytin işlediklerini anlatan Tariş Müdürü Emrah Öztürk, bin 780 ton da zeytinyağı satın alındığını bildirdi. Zeytin işleme ve zeytinyağı alımında 33 kooperatif arasında birinci olduklarını bildiren Müdür Emrah Öztürk, satın alınan yağların yüzde 69'unun yemeklik olduğunu söyledi. Bu yıl yörede ürün bolluğu yaşandığını vurgulayan Emrah Öztürk, "Sezonda 140 bin çuval zeytin işledik. Bu güne kadar bin 780 ton da zeytinyağı satın aldık. Yağ alımlarımız devam ediyor. Satın alınan zeytinyağlarının yüzde 69'u yemeklik yağlardan oluşmaktadır" dedi. Yörede kış boyu bol yağış olduğunu bildiren Tariş Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çoban da, önümüzdeki sezonun da bereketli olmasını beklediklerini söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Tariş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title