Haberler

Tarım Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi

Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalışan 264 personele “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi.

Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalışan 264 personele "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" verildi. Eğitim sonrasında personele katılım sertifikası düzenlenen törenle verildi.

Niğde İl gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sosyal salonunda düzenlenen sertifika törenine Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Sadettin Yılmaz ve personeller katıldı.

Sertifika törenine katılan Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, eğitimin sona erdiğini ve büyük bir sorumluluğun yeni başladığını söyledi.

Vali Yardımcısı Yüksel törende yaptığı konuşmada şunları söyledi;" proje eğitim programı son derece verimli geçmiş ve son derece başarılı olmuş. Kaldı ki bu eğitimi alan çalışma arkadaşlarımızda bugün sertifikayı almaya hak kazandı. Bu dolu dolu geçen programın içerisinde öğrendiklerimizi çalışma hayatımıza nasıl yansıtacağımız verilen eğitimden çok daha önemli. Aslında bugün bir son değil bugün bir başlangıç, bundan sonrasında bu eğitimde öğrendiğimiz iş güvenliği ve iş sağlığı anlamında ki tedbirleri çalışma hayatımıza uygulaya bildiğimiz oranda bu eğitimin amacına ulaşmış, başarıya ulaşmış diyebileceğiz. Böyle olmasını umuyoruz ve çaba bekliyoruz" dedi.

Sertifika töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Sadettin Yılmaz ise amaçlarının olası iş kazalarına karşı önlem almak olduğunu belirtti.

Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti; "İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu gereği çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitim verilmesi gerekliydi. Bu bağlamda bakanlığımızca ilgili talepte bulunduk. Amacımız çalışanlarımızın olası iş kazalarına karşı önlemler almasını sağlamak ve güvenli çalışma ortamlarını oluşturmaktır. Alınacak basit önlemlerle doğabilecek büyük zararların önüne geçmekti. İş sağlığı ve güvenliğinin iş yerlerinde çalışanlarımızca benimsenmesi, yönetmelik uygulaması konulması amaçlanmaktadır" diye konuştu.

Törende bir konuşmada Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen yaptı.

Müdür Türkmen " her zaman hayatımız, mallarımız ve canlarımız detaylarda gizli ve saklıdır.

6331 sayılı kanun çerçevesinde hem bizim üzerimizde kanuni bir sorumluluk hem de vicdani bir sorumluluktu. Bu kapsamda bakanlığımızdan uzman arkadaşlarımızı talep ettik. Bu arkadaşlarımızda dolu dolu geldiler ve ne kadar bilgi birikimleri varsa ne kadara tecrübeleri varsa bunları bizlere aktardılar. İl ve ilçe müdürlüklerimizde birlikte toplam 264 personelimize eğitim verdiler. Yaklaşık 40 personelimiz ise izinde olduğu için bu eğitime katılamadılar ama bayramdan sonra ki dönemde bu eğitimleri alacaklardır" şeklinde konuştu.

Sertifikalar verildikten sonra tören sona erdi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Yüksel Sadettin Yılmaz Murat Türkmen Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title