Haberler

Tanıtımını Ünlülerin Yaptığı Turizm Merkezi: Göcek

Güncelleme:

Türkiye'nin yat turizmi merkezlerinden Fethiye'nin Göcek beldesi, turizm sezonunda ağırladığı dünyaca ünlü ziyaretçileriyle tanıtımına katkı sağlıyor.

Türkiye'nin yat turizmi merkezlerinden Fethiye'nin Göcek beldesi, turizm sezonunda dünyaca ünlü pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor.

Yazlık ve kışlık olmak üzere 6 farklı marinasıyla mavi düşlere ev sahipliği yapan Göcek, yılda ağırladığı 20 bin ziyaretçisiyle ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Bünyesinde barındırdığı yüzlerce koy ile rahatsız edilmeden tatil yapma imkanı sunan belde, her yıl dünyaca ünlü birçok isimi ağırlıyor.

Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Göcek'te yat turizminin öncelikli olduğunu söyledi. Yat turizminin dışında beldeye gelen ziyaretçilere 2 büyük otel ve aile işletmelerine bağlı apart otellerle hizmet verdiklerine işaret eden Şatır, beldenin yatak kapasitesinin 800 civarında olduğunu anlattı.

Şatır, Liman Başkanlığından aldıkları verilere göre Göcek koylarını yılda 20 bin kişinin ziyaret ettiğini dile getirerek, "Göcek'te yaz sezonunda 6, kışın ise bir marinayla hizmet veriyoruz. Yıl boyunca yaklaşık bin yat Göcek'te konaklıyor. Göcek, tanrı vergisi bir güzelliğe sahip. Yeşil ile mavinin kucaklaştığı doğal bir dokusu var. Yat turizminin cazibe merkezlerinden birisiyiz" dedi.

Göcek'in Dalaman Havalimanı'na 20 dakika mesafede olduğunu vurgulayan Şatır, uçaktan inen bir deniz tutkununun kısa sürede teknesine ulaştığını, bu özelliğin de dünyanın çok az yerinde olabileceğini ifade etti.

Şatır, Göcek'in özelliklerini ve doğal karakterini bir araya getirdiklerinde mavi yolculuğun vazgeçilmez halkalarından birisi olarak ön plana çıktığını vurguladı.

Tanıtımı ünlüler yapıyor

Göcek'in her yıl pek çok dünyaca ünlü ismi ve saygın iş adamını ağırladığını ifade eden Şatır, şöyle konuştu:

"Monaco Prensesi Caroline, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, sinema oyuncusu Dustin Hoffman, şarkıcı Tina Turner, eski Fransız futbolcu Zinedine Zidane gibi dünyaca ünlü pek çok misafiri Göcek'te ağırladık. Tabi ki memnuniyetleri bizim için çok önemliydi. Göcek'i dünyaya tanıtmaya kalksak çok ağır bedeller ödemek zorunda kalabiliriz. Bu ziyaretlerle doğal olarak tanıtım yapmış oluyoruz. Biz de beldedeki sektör temsilcileriyle misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Dünyaca ünlü bir isim 'Göcek'te tatil yapıyor' diye medyada yer aldığı zaman bütün dünya burası neresi diye Göcek'e bakıyor ve beldemizin tanıtımı yapılıyor. Ziyaretçilerimiz sorunsuz şekilde burada tatillerini yapıyor ve buradan memnun ayrılıyor."

Arkalarında basın ordusu olmuyor

Göcek'e gelen ünlü isimlerin çarşıda gezintiye çıktığı zaman arkasından kendisini takip eden basın ordusu olmadığının altını çizen Şatır, Göcek'in bu anlamda rahatsız edilmeden dinlenmek amacıyla tatile gelen kişilerin tercihi olduğuna dikkati çekti.

Şatır, Göcek'in doğal karakterini yitirmemiş, yapılaşmanın olmadığı tercihe bağlı seçilebilecek yüzlerce koyu ile ziyaretçilerini büyüleyen bir güzelliğe sahip olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Her gün farklı bir koyda uyanabilir, başka koyda denize girebilirsiniz. Böylesine heyecan verici dantel gibi örülmüş tanrı vergisi bir güzellik var. Bunun sürekliliğini sağlamak için de önemli çalışmalar yürütüyoruz. Belediye olarak çevreyi korumak amaçlı düzgün adımlar atıyoruz." - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Recep Şatır Fethiye Türkiye Göcek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title