Haberler

Suşehri'nde 'Çanakkale Ruhu ve Muhsin Yazıcıoğlu' Adlı Konferans Düzenlendi

Suşehri ilçesinde “Çanakkale Ruhu ve Muhsin Yazıcıoğlu” adlı konferans düzenlendi.

Suşehri ilçesinde "Çanakkale Ruhu ve Muhsin Yazıcıoğlu" adlı konferans düzenlendi.

Suşehri Belediyesi Aspasya Sosyal Tesislerinde Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Suşehri Temsilciliği tarafından düzenlenen program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Kur'anı Kerim tilavetinden sonra konuşmacı olarak programa katılan Şair Yazar Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu, Çanakkale ruhu ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını anlattı.

Çanakkale ruhunun unutturmamak gerektiğine vurgu yapan Şahsuvaroğlu, "Bu ruhu yaşatmak için çocuklarımıza İstiklal Marşının 10 kıtasını ezberletmemiz lazım. Çünkü İstiklal Marşımız Çanakkale ruhunu anlatıyor. Ayrıca o ruhu yaşamak Çanakkale'yi ziyaretten geçer. 250 bin şehidin verildiği Çanakkale'de halen o maneviyat yaşanıyor." dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu ile okul arkadaşı olduğunu söyleyen Şahsuvaroğlu, "Dinine, milletine ve vatanına bağlı bir insandı. Temiz kalbi, yufka yüreği ile gerçek dost olan bir insandı. Ama kader 5 yıl önce bir helikopter kazasında Muhsin Başkanımızla birlikte 5 kişi o kazada şehit oldu. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" dedi.

Programda, Çanakkale Savaşı ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi yapıldı.

Programa; Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hubiyar Özdemir, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Hakkı Tokgöz, Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Suşehri Temsilcisi İsmail Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhsin Yazıcıoğlu Alperen Ocakları Çanakkale Suşehri Yerel Haberler

title